Štefanija Medved iz Nedeljanca je najkumica 2022. godine

VV | 11.12.2022. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

Na današnjem proglašenju i dodjeli nagrada najkumicama, tradicionalnom izboru Gradske tržnice, najboljima su proglašene prvoplasirana Štefanija Medved iz Nedeljanca,drugoplasirana Marija Pocedulić iz Varaždina, te trećeplasirana Antonija Zagorec iz Cargovca.

Izbor najkumice Gradska tržnica provodi već četrnaestu godinu, a glasovalo se tijekom studenog putem kupona u Varaždinskim vijestima i Regionalnom tjedniku te na samoj tržnici. Tijekom izbora prikupljeno je više od 600 glasova. Način je to na koji Gradska tržnica želi nagraditi prodavačice i prodavače na klupama, te podsjetiti posjetitelje na njihov tradicionalan način prodaje, cjenkanje i sve ostale draži trgovine kakva je danas moguća još samo na placu.

Najkumica 2022. Štefanija Medved na Gradskoj tržnici prodaje povrće već pedeset godina. Izbor najkumice ju je obradovao, posebno zbog toga što je ovo prva nagrada koju je ikad osvojila.

- U mirovini sam i jako volim prodavati na placu, biti među ljudima i pomoći svojoj obitelji dok još mogu. Uvijek sa svakim svojim kupcem popričam, dodam koji krumpir više u vrećicu, veseli me što mogu biti ovdje. Tijekom cijele godine proizvodimo dosta povrća, najviše krumpir i zelje, a imamo brokulu, mrkvu, cvjetaču. Težak je to posao, ali mene veseli - rekla je Štefanija.

Nagrade je najkumicama uručio varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj koji je i sam redoviti kupac subotom na placu.

- Današnjom dodjelom Varaždinci zahvaljuju svojimkumicama koje nas tijekom cijele godine, po suncu, kiši ili snijegu, na plac dolaze opskrbljivati svježim proizvodima iz svojih OPG-ova. Svatko od nas ima neku svoju kumicu kod koje kupuje povrće i ovo je način da im se malim znakom pažnje odužimo što su svakodnevno tu za nas. Čestitam ovogodišnjim pobjednicama, ali i svima koji ulažu puno truda u ovajposao da bismo mi na našim stolovima imali uvijek svježe i domaće proizvode - rekao je Bosilj.

Dodjela najkumica održana je uz prigodnu glazbenu podlogu tamburaša, pa se na placu danas moglo zapjevati i zaplesati što su mnogi i učinili. Iz Gradske tržnice zahvaljuju svim glasačima i posjetiteljima tržnice uz najavu novih manifestacija na proljeće iduće godine.

Marija_pocedulic_2mjesto_preuzeobrankovrucina10122022.jpg

antonija_zagorec_trece_mjesto.jpg