Štand FOI-ja na Smotri Sveučilišta odlično posjećen, dobili nagradu za najbolje predstavljanje Foto: Fakultet organizacije i informatike

Štand FOI-ja na Smotri Sveučilišta odlično posjećen, dobili nagradu za najbolje predstavljanje

VV | 25.11.2019. u 16:12h | Objavljeno u Društvo

Varaždinski Fakultet organizacije i informatike (FOI) predstavio se na Smotri Sveučilišta u Zagrebu, najvećem događanju kojem je cilj učenike završnih razreda srednjih škola, studente i sve druge zainteresirane upoznati sa studijskim programima te dobio nagardu za najbolje predstavljanje na pozornici.

- Izložbeni prostor FOI-ja ove je godine bio odlično posjećen, što se svakako može pripisati atraktivnom dizajnu promotivnog štanda, kojeg je ove godine tematizirao FOI IoT laboratorij. Poseban naglasak bio je stavljen na interdisciplinarnost studijskih programa, mogućnostima zapošljavanja za vrijeme i nakon studija te različitost radnih pozicija unutar poduzeća u kojima se najčešće zapošljavaju FOI-jevi studenti - izvijestili su s poznatog varaždinskog fakulteta.

Organizacijski tim kojeg su činili djelatnici Fakulteta Zoran Tanasić (koordinator), Romina Kućar i Vika Kerekeš te studenti Lidija Pitić, Stella Lončarić, Anabela Pranjić, Luka Klauzer, Erik Baukovac i Božo Kvesić predstavili su FOI atraktivnim gadgetima, a bilo je tu i zanimljivih i zabavnih popratnih sadržaja. Posjetitelji su mogli saznati sve o principu funkcioniranja 3D printera kojeg studenti koriste u FOI-jevom IoT laboratoriju, mogli su doživjeti i nezaboravno 3D iskustvo kroz VR naočale, zaigrati zanimljiv kviz i saznati koje zanimanje im najbolje odgovara, a mnogi su se okušali i u računalnim igrama, koje su programirali studenti FOI-ja. Posjetitelji su se osvježili uz slastice i kokice iz FOI-jevog kokičara.
- Najaktivniji posjetitelji sudjelovali su u nagradnom kvizu, zaigrali pikado i tako mogli osvojili atraktivne promotivne materijale FOI-ja, od kojih su najtraženiji bili štedna kasica i camera blocker s motivima FOI-ja. Štand je osvjetljavao niz povezanih microbitova, savršeno ukomponiranih s dronovima i ostalim interesantnim gadgetima.
Paralelno s predstavljanjem putem izložbenog prostora, FOI se predstavio posjetiteljima i na glavnoj pozornici, a definitivno najupečatljiviji dio cjelokupnog predstavljanja na ovogodišnjoj Smotri bio je FOI BURAZ - humanoidni robot - maskota FOI-ja - navode.
Štand su drugog dana Smotre obišle i članice Uprave FOI-ja - prodekanice izv. prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa i prof. dr. sc. Sandra Lovrenčić te dekanica FOI-ja izv. prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep. Posljednji dan Smotre održana je i panel rasprava predstavnika fakulteta sastavnica Sveučilišta, na kojoj je prodekanica Lovrenčić predstavila FOI kroz prizmu visoke zapošljivosti i mnogostrukih izbora za sve studente.

Označeno u