SREDNJA ŠKOLA IVANEC Nakon škole na posao ili faks!

VV | 13.6.2021. u 19:18h | Objavljeno u Društvo

Srednja škola Ivanec je mješovita škola koja nudi različite obrazovne programe koji međusobno aktivno surađuju i nadopunjuju se. Od četverogodišnjih programa upisuju učenike u program opće gimnazije te program za zanimanje ekonomist, a od trogodišnjih programa za zanimanja u obrtništvu učenicima nude mogućnost upisa u programe za zanimanje prodavač, CNC operater, strojobravar, instalater kućnih instalacija i stolar.

CNC.jpg

- Gimnaziju će odabrati učenici koji još možda nisu sigurni kojim zanimanjem se žele baviti u budućnosti te će kroz srednju školu još imaju priliku otkriti što ih zanima, a u Srednjoj školi Ivanec dobivaju široko znanje te ih se priprema za polaganje državne mature i upis na željene fakultete. Ekonomsku školu će odabrati učenici koji žele imati zanimanje nakon srednje škole, ali s druge strane mogu i nastaviti školovanje na fakultetima. Zato učenici koji odaberu ekonomsku školu također mogu polagati državnu maturu i nastaviti školovanje na fakultetima, no također imaju i široke mogućnosti zapošljavanja u struci - ističe ravnateljica Srednje škole Ivanec mr. sc. Lidija Kozina uoči ovogodišnjih upisa u prve razrede srednjih škola.

Radionice u školi su suvremeno opremljene potrebnim strojevima i opremom za uspješno izvođenje praktične nastave. Odlična suradnja je uspostavljena sa svim lokalnim poduzećima u kojima učenici obavljaju drugi dio stručne prakse, a mnogo poduzetnika nudi učenicima stipendije i mogućnost zapošljavanja nakon završetka školovanja.

Ravnateljica Lidija Kozina

Za one učenike koji nakon srednje škole žele raditi postoje trogodišnja strukovna zanimanja.

- Obrazovanje u trogodišnjim zanimanjima usmjereno je na stjecanje znanja i vještina u struci te se zato jedan dio nastave izvodi praktično u školi i kod poslodavaca. Radionice u školi su suvremeno opremljene potrebnim strojevima i opremom za uspješno izvođenje praktične nastave. Odlična suradnja je uspostavljena sa svim lokalnim poduzećima u kojima učenici obavljaju drugi dio stručne prakse, a mnogo poduzetnika nudi učenicima stipendije i mogućnost zapošljavanja nakon završetka školovanja. Također, sva deficitarna zanimanja, a to su u Srednjoj školi Ivanec strojobravar, instalater kućnih instalacija, stolar i prodavač, imaju mogućnost stipendiranja od strane nadležnog Ministarstva - istaknula je mr. sc. Kozina.

indeksiraj.jpg

Srednja škola Ivanec je škola u kojoj se svim učenicima bez obzira na obrazovni program nastoji pružiti kvalitetno obrazovanje za stjecanje općih i stručnih znanja i vještina koristeći suvremene metode i oblike rada te informacijsko-komunikacijsku tehnologiju kako bi učenici razvili kompetencije potrebne za nastavak školovanja, tržište rada i život.

STRUKOVNA ZANIMANJA

Instalater kućnih instalacija postavlja, održava i popravlja sustave grijanja, hlađenja i klimatizacije, obavlja vrlo tražene poslove bez kojih poslovne i stambene zgrade te drugi objekti ne mogu funkcionirati.

Strojobravar popravlja i održava razne vrste strojeva i tvorničkih postrojenja, izrađuje i montira uređaje i elemente strojeva, utvrđuje i otklanja greške i smetnje pri radu strojeva i sistema, proizvodi i održava strojeve posebne namjene te ih stavlja u pogon.

Stolar obradom drva i drugih zamjenskih materijala proizvodi pokućstvo, građevnu stolariju, oplate, obloge i razne uporabne predmete. Postoje stolari koji izrađuju pokućstvo i druge predmete za široku potrošnju, građevni stolari rade u graditeljstvu, a industrijski stolari rade na postrojenjima i doradi industrijskih proizvoda.

Prodavač tijekom obrazovanja usvaja znanja i praktične vještine iz trgovinskog poslovanja, poznavanja robe, uređenja poslovnog prostora, sortiranja i skladištenja robe… Posao je namijenjen učenicima koji su komunikativni, a svakodnevni rad s ljudima im je zadovoljstvo.

CNC operater radi u tvrtkama strojne obrade, u pogonima održavanja i proizvodnje strojnih dijelova i uređaja te po završetku obrazovanja stječe kompetencije za samostalno obavljanje poslova i radnih zadataka rukovanja klasičnim i numerički upravljanim alatnim strojevima u proizvodnji kao i izradi strojnih dijelova pri remontu strojeva i uređaja.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci