Špiranec: Ono što je dobro se ne mijenja!

vv | 7.8.2021. u 21:09h | Objavljeno u Društvo

Ono što je dobro se ne mijenja! Vrijedi to i za varaždinski Vinski grad, jedno od najposjećenijih događanja u sklopu Špancrfesta, koji će se krajem ovog mjeseca ponovno održati na prostoru oko Starog grada, kao što se i prošle godine, kada je bio jedina masovnija manifestacija u Varaždinu koja se održala krajem kolovoza, unatoč poznatim okolnostima.

Vinski_grad_Varazdin_17.jpg

  -Sve je isto kao i lani, jedino što krećemo jedan dan ranije u odnosu na ostali program Špancirfesta, dakle ne u petak nego u četvrtka, 19. kolovoza, veli nam Saša Špiranec, koji je Vinski grad prvi put doveo u svoj rodni grad prije sedam godina i od tada se održava svake godine.

Polovica vinara i ove godine bit će iz Varaždinske županije i Međimurja, a ostali dolaze iz drugih dijelova Hrvatske pa i inozemstva. Njihove kućice bit će na travnjaku uokolo Starog grada, kao i lani, kada je napravljen taj iskorak zbog pandemije koja, nažalost, još uvijek nije završila.

Međutim, kao što ni lani korona virus nije pokvario raspoloženje posjetiteljima Vinskog grada, a još važnije je bilo to da ni nakon njega nije došlo do povećanja zareze, tako će zacijelo biti i ove godine, to tim više što su se neki u međuvremenu uspjeli zaštititi…