Špancirfest je prošle godine također bio u finalu sa zagrebačkim Adventom i splitskom Ultrom Foto: Krešimir Đurić

Špancirfest još jednom u finalu izbora za turistički događaj godine

T.Z.G.V. | 25.10.2017. u 18:14h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Varaždinski Špancirfest četvrtu je godinu zaredom ušao u finale izbora za Turistički događaj godine, nagradu koja se dodjeljuje u sklopu projekta Godišnje hrvatske turističke nagrade. Projekt s ciljem poticanja konkurentnosti, inovativnosti i svijesti o održivom razvoju te podizanju kvalitete usluga i proizvoda u turističkom sektoru provode Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora.

Špancirfest je jedan od tri finalista, a pobjednik će biti proglašen sutra na završnoj svečanosti dodjele top 10 nagrada hrvatskog turizma, u sklopu tradicionalne manifestacije Dani hrvatskog turizma koja se održava u Malom Lošinju.

Prošle je godine, podsjećamo, Špancirfest bio u finalu uz zagrebački Advent i splitsku Ultru, a turističkim je događajem godine proglašen Advent u Zagrebu. Nagrada za turistički događaj godine, za koju konkurira Špancirfest, dodjeljuje se događaju koji predstavlja primjer najbolje prakse u turističkoj industriji u svim aspektima svog poslovanja te stoga predstavlja primjer za ostale događaje i turističku industriju u cjelini.

Događaj koji se prijavljuje, odnosno konkurira za nagradu mora biti atraktivan i prepoznatljiv te uglavnom podrazumijeva sudjelovanje većeg broja posjetitelja i strukturiran program.