ŠPANCIRFEST Izložba "Meteorologija i vatrogastvo" u Muzeju hrvatskog vatrogastva Foto: Muzej hrvatskog vatrogastva

ŠPANCIRFEST Izložba "Meteorologija i vatrogastvo" u Muzeju hrvatskog vatrogastva

vv | 17.8.2022. u 17:00h | Objavljeno u Društvo

Muzej hrvatskog vatrogastva (Ulica baruna Trenka 44, Varaždin) i ove godine otvara vrata posjetiteljima Špancirfesta, koji će se održati od 19. do 28. kolovoza.

Centralni događaj u Muzeju hrvatskog vatrogastva bit će otvaranje izložbe "Meteorologija i vatrogastvo" koje će se održati u subotu 20. kolovoza u 19.00 sati. Izložba je nastala u suradnji Državnog hidrometeorološkog zavoda i Hrvatsko vatrogasne zajednice s ciljem prikazivanja suradnje meteorološke službe i vatrogasaca prvenstveno u suzbijanju požara otvorenog prostora. Uz fotografije i informativne plakate, posjetitelji će moći pogledati i opremu koju meteorolozi i vatrogasci koriste za dobivanje meteoroloških podataka, a koji im služe u svrhu prilagođavanja preventivnih radnji i taktike na terenu. U sklopu izložbe pogledajte i meteorološku kućicu te Agroklimatski atlas Hrvatske.

Također, posjetitelji će moći pogledati stalni postav Muzeja hrvatskog vatrogastva u kojem se nalaze predmeti iz bogate hrvatske vatrogasne povijesti.

Za vrijeme trajanja Špancirfesta Muzej će biti otvoren svaki dan od 14.00 do 20.00 sati. Za dodatne informacije i rezervacija posjeta u drugom terminu kontaktirajte Muzej na: 091/112-0013 ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Plakat_Spancir_2022-20221.jpg