Sopranistica Jelena Štefanić: "Želja mi je nastupiti u Operi u Dubaiju" Foto: Ilustracija

Sopranistica Jelena Štefanić: "Želja mi je nastupiti u Operi u Dubaiju"

Julijana Marčec | 16.2.2022. u 20:00h | Objavljeno u Društvo

Prestižni svjetski časopis L'Officiel Arabia, koji već više od petnaest godina izlazi u Dubaiju, objavio je veliku reportažu o hrvatskoj sopranistici Jeleni Štefanić, koja uspješno gradi međunarodnu opernu karijeru.

Hrvatska sopranistica Jelena Štefanić ove zimske dane provodi u svom rodnom gradu Varaždinskim Toplicama, gdje planira ovogodišnje nastupe i priprema svoj novi projekt "Around the world in nine songs" (Put oko svijeta u devet pjesama). Ovaj atraktivni projekt Jelene Štefanić zainteresirao je i ugledni L'Officiel Arabia, magazin koji je prvi puta tiskan u Parizu, davne 1921. godine. Ovaj časopis za žene i muškarce već je stotinu godina posvećen je visokoj kulturi i glamuroznom životnom stilu, a uz visoku modu i prestižna modna događanja, redovito prati i kulturna događanja širom svijeta, pa je nedavno objavio i razgovor s našom sopranisticom.

jelena_s2.jpg

Na četiri stranice u rubrici "Umjetnost i kultura" ova naša međunarodna operna zvijezda u usponu, predstavila je svoj novi projekt, a čitateljima tiskanog i internetskog izdanja L'Officiel Arabia otkrila je kako je zavoljela pjevanje i operu te kako se snalazi na pozornicama širom svijeta. Kako je istaknula u razgovoru za L'Officiel, pred njom je u karijeri još mnogo opernih uloga, ali i pozornica na kojima bi voljela nastupiti, među kojima je i Opera u Dubaiju.

Iako je već bila blizu toga cilja, ipak je zbog pandemije koronavirusa morala odustati od nastupa u Dubaiju. Kako pandemija još traje, teško je planirati nastupe pred publikom u opernim dvoranama, no novu je publiku u posljednje dvije godine Jelena Štefanić pronašla na online platformama.

Ohrabrena izvrsnim rezultatima svog prvog online projekta "Hrvatski dragulji", toplička sopranistica pripremila je još jedan koji će javnosti biti predstavljen u svibnju. Riječ je o projektu "Around the world in nine songs" (Put oko svijeta u devet pjesama) kojim kroz pjesme koje potpisuju kineski, ruski, poljski, njemački, albanski, američki, švedski i hrvatski skladatelji, donosi priču o svom životnom putu i karijeri operne pjevačice.

Upravo je taj projekt ponukao novinarku Tanju Bjelanski da napravi razgovor za L'Officiel s hrvatskom sopranisticom, koja je taj projekt za svjetsko tržište pripremila u suradnji s maestrom Simonom Dešpaljom.

Označeno u