SLUČAJ VLASTITE POGIBELJI Kristian Novak svoj nanoviji roman dolazi predstaviti i varaždinskoj publici Foto: Iva Perković

SLUČAJ VLASTITE POGIBELJI Kristian Novak svoj nanoviji roman dolazi predstaviti i varaždinskoj publici

MGA | 23.3.2024. u 20:15h | Objavljeno u Društvo

Nakon Čakovca, Dubrovnika i drugih gradova nagrađivan i hvaljen autor međimurskih korijena Kristian Novak svoj će najnoviji roman "Slučaj vlastite pogibelji" predstaviti i varaždinskoj publici. Službena promocija najnovije knjige održava se na Sceni Rogoz HNK-a Varaždin u ponedjeljak, 25. ožujka, s početkom u 19 sati. 

Nakon prva dva romana; "Črna mati zemla" i "Ciganin, ali najljepši", koja su dramatizirana i uprizorena u zagrebačkim kazalištima, najnovije je djelo uspio dobiti HNK Varaždin. Čak i prije njegove objave, najnoviji je roman, u dogovoru s autorom, postavljeno na daske varaždinskog narodnog kazališta u režiji Ivana Plazibata. Da je to bio dobar potez intendantice Senke Bulić dovoljno govori činjenica da se, za svaku novu najavu predstave, karte brzo rasprodaju, a publika stiže i iz Zagreba, Slovenije... 

Varaždinska će publika sad imati priliku uživo upoznati autora čije je najnovije štivo trenutačno i najprodavanija beletristika u hrvatskim knjižarama, ali se čita i u susjednim zemljama. Roman je već objavljen u Srbiji, a uskoro izlazi i u Crnoj Gori.

Uz autora, na promociji će sudjelovati i članovi ansambla predstave koji nose glavne uloge Dea Presečki i Karlo Mrkša, a moderator je Filip Kušter.