Slikarski challenge: Likovne radionice za odrasle i učenike uz 6. Bijenale slikarstva Foto: ilustracija

Slikarski challenge: Likovne radionice za odrasle i učenike uz 6. Bijenale slikarstva

Varaždinske vijesti | 6.2.2022. u 15:30h | Objavljeno u Društvo

Uz izložbu 6. Bijenale slikarstva, realiziranu u suradnji Gradskog muzeja Varaždin i Hrvatskoga društva likovnih umjetnika, u palači Sermage organiziraju se likovne radionice pod nazivom "Slikarski challenge", u kojima će svoju kreativnost imati prilike otkriti i izraziti i odrasli.

Pod voditeljstvom kustosice pedagoginje u GMV-u Jelene Petković sudionici će kroz razgled izložbenog postava doznati općenite informacije o slikarstvu i izloženim djelima aktualnih hrvatskih slikara, a u praktičnom dijelu okušati se u reproduciranju slika u tehnici tempere nagrađenih autora s 6. Bijenala slikarstva.

Radionice za odrasle održavaju se 12. i 13. veljače (subota i nedjelja) od 10 do 11.30 sati, a za sudjelovanje je obvezna prethodna telefonska prijava na broj 095 567 3581. Cijena sudjelovanja je 30,00 kuna.

Bijenale slikarstva, nacionalna manifestacija koja se održava u organizaciji Hrvatskoga društva likovnih umjetnika, pokrenuta je s idejom predstavljanja aktualnog hrvatskog slikarstva, a u svom šestom izdanju ponovno daje širok presjek recentnog stvaralaštva svih generacija hrvatskih likovnih umjetnika.

Nakon što je održana u Zagrebu u Domu hrvatskih likovnih umjetnika, izložba u Varaždinu predstavlja izbor od 30-ak djela, postavljenih u palači Sermage / Galeriji umjetnina GMV-a od 28. siječnja do 27. veljače.

Osim za odrasle, Gradski muzej Varaždin uz izložbu organizira i likovne radionice za učenike svih uzrasta osnovne i srednje škole, koje se za njih održavaju od 7. do 18. veljače. Program se organizira uz provedbu propisanih/preporučenih epidemioloških mjera.

gmv_varazdin_SLIKARSKI_CHALLENGE.jpg