Slavimo izvrsnost: mladi hrvatski robotičari opet među najboljima u svijetu!

vv | 7.7.2019. u 13:31h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Jedno zlato i dva srebra uspjeli su osvojiti mladi hrvatski robotičari na svjetskom prvenstvu u robotici, australskom RoboCup Junior 2019., održanom u Sydneyu.

Iz Hrvatske je nastupilo šest timova, od kojih je srebro u kategoriji Rescue Line osvojio tim "Školska knjiga CRO Team", koji čine Antonio Dijačnić, Borut Patčevi Dora Dijanić, a mentori su im Ivica Kolarići Filip Patčev. Ovaj tim osvojio je i zlato u kategoriji Kategorija Rescue Line Supertimovi.

Srebrnu medalju u kategoriji Rescue Maze osvojila je ekipa Gebruder Weiss CRO team, koji su činili Marko Pongraci Juraj Kolarić, a pod mentorstvom Jelke Hrnjić

-Hrvatske ekipe se već devet godina s natjecanja vraćaju s medaljama. Svake godine sve je teže. Ove godine su male razlike između Irana, Hrvatske, Kine, Rusije a znate li koliko te zemlje ulažu u ova natjecanja. Svaki njihov senzor je 50 % cijene našeg robota. Ali naše ekipe su srčane, bore se do kraja… donose medalje, imaju sjajne rezultate, piše za Školski portal Jelka Hrnjić te poručuje: Slavimo izvrsnost!