FOTO Škola učenika velikog srca: U V. OŠ Varaždin u dva mjeseca provedene tri humanitarne akcije Foto: V. OŠ Varaždin

FOTO Škola učenika velikog srca: U V. OŠ Varaždin u dva mjeseca provedene tri humanitarne akcije

IHR/Varaždinske vijesti | 22.10.2019. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

U V. osnovnoj školi Varaždin obilježeni su Dani zahvalnosti za plodove zemlje i Dan kruha. Prvi razredi posjetili su vatrogasce. Zahvalili su im na njihovoj požrtvovnosti i spremnosti za pomaganjem, otpjevali su im pjesmu, poklonili košaru peciva i sve ovjekovječili zajedničkom fotografijom. Učenici drugih razreda zahvalili su umjetnicima Kliker festivala također košarom peciva i voća, dok su prvopričesnici, učenici trećih razreda, dočekali župnika vlč. Ivana Žmegača kojem su pripremili priredbu, a potom sudjelovali na blagoslovu kruha i plodova zemlje. Nakon priredbe blagovali su peciva i kolače koje su pripremile njihove mame i bake.

Učenici četvrtih razreda posjetili su Dom umirovljenika u Varaždinu. U kratkom su programu okupljenim umirovljenicima pjevali zahvalne pjesme, recitirali i poklonili košaru plodova zemlje. Svi razredni odjeli sudjelovali su u humanitarnoj akciji prikupljanja namirnica za Caritasovu pučku kuhinju na Banfici i Socijalnu samoposlugu. Prikupljeno je 589 komada trajnih namirnica: brašna, šećera, ulja, konzerviranog voća i povrća, tjestenine te napitaka. Po završetku projekta svi razredi primili su prigodne zahvalnice. No, to nije sve. Krajem listopada predstavnici viših razreda posjetit će prostorije Caritasovog doma na Banfici i predstaviti viđeno drugim učenicima na Satu razrednika čime će završiti Dani zahvalnosti za plodove zemlje.

Inače, u V. osnovnoj školi Varaždin u prva dva mjeseca ove školske godine održane su čak tri humanitarne aktivnosti. Organiziran je motivacijski susret s volonterkom i mačkom Aidenom iz Udruge za zaštitu mačaka „Sklonište dobrote“. Uz poticaj za brigu i pomoć osobito napuštenim životinjama, skloništu je uručeno 80 kilograma hrane za mačke i 445 kuna za njihovo liječenje, a sve je prikupljeno po razrednim odjelima u pet dana trajanja akcije povodom Svjetskog dana zaštite životinja, 4. listopada. Trenutno se u školi provodi akcija Crvenoga križa Solidarnost na djelu.

 

Galerija slika