Škola stranih jezika Žiger: Uspješno priveden kraju EU projekt

| 18.8.2021. u 09:47h | Objavljeno u Društvo

U utorak je u Školi stranih jezika – Žiger uspješno završen jednogodišnji projekt „Poboljšanje kvalitete usluge kroz IKT u nastavi i poslovanju“. Ukupna vrijednost projekta je 536.187,50 HRK, a od toga je 275.274,99 HRK sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Kroz ovaj projekt omogućena je implementacija STEM tehnologije u nastavi stranih jezika i mentalne aritmetike ALOHA za mlađe uzraste (od 3 godine na dalje). Nabavkom novih laptopa, računala za informatički laboratorij, pametnih ploča i pametnih ekrana, robota Cubetto, Ozobot i Sphero Bolt, iPad-a s hardverskim dodacima Osmo Genius i Osmo Coding, popraćenih novim i inovativnim metodama poučavanja, polaznici se od najmlađeg uzrasta privikavaju na modernu tehnologiju. Upotrebljavaju ju na kreativan način koji obuhvaća programiranje jednostavnih robota i demonstraciju toga što robot može učiniti kao proizvod dječje mašte i kreativnosti uz istovremen razvoj i vježbu govornih vještina na stranom jeziku te fine i grube motorike. Rezultat toga je zanimljivija i efikasnija nastava u skladu s modernim zahtjevima te motiviraniji polaznici koji brže stječu znanja i koji su od malih nogu na zanimljiv i kreativan način izloženi prednostima poznavanja i upotrebe moderne tehnologije u raznim kontekstima života. STEM tehnologija također se pokazala zanimljivom te motivirajućom u nastavi s odraslim polaznicima.

Nabavom STEM opreme za izvođenje nastave stvoreni su bolji uvjeti rada za polaznike te više mogućnosti implementacije multimedijalnih sadržaja u nastavi. Umrežena računala u svakoj učionici, priključena na pametne ploče i projektore omogućuju jednake i optimalne uvjete rada za sve polaznike i nastavnike.

Kroz novi informacijski sustav za upravljanje poslovanjem i nastavom olakšan je rad nastavnika zbog mogućnosti pristupa web-imeniku Škole stranih jezika - Žiger, postignuta je bolja komunikacija između nastavnika i polaznika, te je unaprijeđen školski sustav za učenje na daljinu, što se pokazalo posebno korisnim u vrijeme Covid krize.

Više informacija o samom projektu moguće je pronaći na službenim stranicama projekta https://skolastranihjezika.ziger.hr/projekti/88-eu-projekt-poboljsanje-kvalitete-usluge-kroz-ikt-u-nastavi-i-poslovanju-kk-03-2-1-19-1296

interaktivni_ekran.jpg

robot-educatif-cubetto.jpg