Škola stranih jezika Žiger: Uspješno priveden kraju EU projekt

| 18.8.2021. u 09:47h | Objavljeno u Društvo

U utorak je u Školi stranih jezika – Žiger uspješno završen jednogodišnji projekt „Poboljšanje kvalitete usluge kroz IKT u nastavi i poslovanju“. Ukupna vrijednost projekta je 536.187,50 HRK, a od toga je 275.274,99 HRK sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Kroz ovaj projekt omogućena je implementacija STEM tehnologije u nastavi stranih jezika i mentalne aritmetike ALOHA za mlađe uzraste (od 3 godine na dalje). Nabavkom novih laptopa, računala za informatički laboratorij, pametnih ploča i pametnih ekrana, robota Cubetto, Ozobot i Sphero Bolt, iPad-a s hardverskim dodacima Osmo Genius i Osmo Coding, popraćenih novim i inovativnim metodama poučavanja, polaznici se od najmlađeg uzrasta privikavaju na modernu tehnologiju. Upotrebljavaju ju na kreativan način koji obuhvaća programiranje jednostavnih robota i demonstraciju toga što robot može učiniti kao proizvod dječje mašte i kreativnosti uz istovremen razvoj i vježbu govornih vještina na stranom jeziku te fine i grube motorike. Rezultat toga je zanimljivija i efikasnija nastava u skladu s modernim zahtjevima te motiviraniji polaznici koji brže stječu znanja i koji su od malih nogu na zanimljiv i kreativan način izloženi prednostima poznavanja i upotrebe moderne tehnologije u raznim kontekstima života. STEM tehnologija također se pokazala zanimljivom te motivirajućom u nastavi s odraslim polaznicima.

Nabavom STEM opreme za izvođenje nastave stvoreni su bolji uvjeti rada za polaznike te više mogućnosti implementacije multimedijalnih sadržaja u nastavi. Umrežena računala u svakoj učionici, priključena na pametne ploče i projektore omogućuju jednake i optimalne uvjete rada za sve polaznike i nastavnike.

Kroz novi informacijski sustav za upravljanje poslovanjem i nastavom olakšan je rad nastavnika zbog mogućnosti pristupa web-imeniku Škole stranih jezika - Žiger, postignuta je bolja komunikacija između nastavnika i polaznika, te je unaprijeđen školski sustav za učenje na daljinu, što se pokazalo posebno korisnim u vrijeme Covid krize.

Više informacija o samom projektu moguće je pronaći na službenim stranicama projekta https://skolastranihjezika.ziger.hr/projekti/88-eu-projekt-poboljsanje-kvalitete-usluge-kroz-ikt-u-nastavi-i-poslovanju-kk-03-2-1-19-1296

interaktivni_ekran.jpg

robot-educatif-cubetto.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci