Škola medijske kulture "Dr. Ante Peterlić" od 18. do 28. kolovoza

Varaždinske vijesti | 16.8.2020. u 16:33h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Treću godinu zaredom Varaždin će biti domaćin Škole medijske kulture "dr. Ante Peterlić" od 18. do 28. kolovoza.

Na radionicama i seminarima obrazuju se nastavnici osnovnih i srednjih škola, koji u okviru nastave hrvatskog jezika i izborne nastave provode nastavni program medijske kulture, odgajatelji u predškolskim ustanovama, voditelji filmskih videodružina, ali i nezavisni autori i svi zainteresirani filmski entuzijasti. Polaznici stječu osnovno filmsko obrazovanje iz povijesti i teorije filma, a bave se i temama koje oblikuju današnjicu i budućnost medijskog obrazovanja.

Program Škole provodi se kao cjeloživotno obrazovanje i verificiran je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske uz pozitivno stručno mišljenje Agencije za odgoj i obrazovanje. Navedeni program vrijedan je doprinos razvijanju medijske, posebice filmske kulture, u okviru nastave hrvatskog jezika i književnosti u našim školama, a prema izvješću Vijeća Europe jedan je od pet najvažnijih projekata medijskog opismenjavanja u Hrvatskoj i među stotinu i pedeset najvažnijih na razini Europske Unije.

U deset intenzivnih i zanimljivih filmskih dana plan rada raspoređen je u predavanja, metodičke radionice, video radionice, večernje projekcije filmova I jutarnje skupne rasprave o filmu te upravo sve to čini Školu idealnim mjestom dogradnje, usavršavanja ali i prvog susreta sa svijetom filma, fotografije, radija i medija.

Više o Školi medijske kulture možete pronaći ovdje.