Članovi Kluba mladih Ivanec srednjoškolcima otkrili što su iksice, a što ECTS bodovi Foto: Grad Ivanec

Članovi Kluba mladih Ivanec srednjoškolcima otkrili što su iksice, a što ECTS bodovi

Varaždinske vijesti | 9.3.2019. u 14:00h | Objavljeno u Društvo

Klub mladih Ivanec u suradnji sa Srednjom školom Ivanec tijekom veljače proveo je projekt pod nazivom "Kamo dalje?", kojim je budućim studentima predstavio fakultete i informirao ih o svemu što ih čeka u studentskom životu.

Pozdravljajući učenike na prvom skupu u srednjoškolskom amfiteatru, predsjednica Kluba Antonia Peček naglasila je da je volontere Kluba mladih na provedbu ovog projekta potaknulo njihovo vlastito iskustvo. Jer ne tako davno, i sami su bili u istoj situaciji i u dilemama oko toga – kamo dalje?

Svima se obratila i ravnateljica ivanečke Srednje škole Lidija Kozina te Klubu izrazila podršku i zahvalu na organizaciji projekta koji u velikoj mjeri pomaže učenicima. Kroz prvu prezentaciju su Žana Sanković, Željka Turčin, Matija Mavrek, Lana Anđel i Antonia Peček učenicima objasnili osnovne pojmove s kojima će s susresti čim upišu fakultet, npr. – ECTS bodovi, ispitni rokovi, iksica, kolokviji i slično. Predstavili su im sveučilišta i veleučilišta, studentske domove, menze te objasnili kako funkcionira prijevoz u Zagrebu, Rijeci, Varaždinu, Čakovcu i Zlataru.

Kroz daljnje trajanje projekta, više od 30 volontera je kroz vlastito iskustvo približilo učenicima 25 fakulteta s više od 50 smjerova. Učenici su dobili i informacije o tomu kako se upisati na fakultet, o kolegijima, na koji način se odvija nastava, a kako polažu ispiti te gdje se kasnije mogu zaposliti. Na kraju svake prezentacije zainteresirani učenici postavljali su pitanja prezentatorima.

U međuvremenu je Klub mladih po treći put organizirao pub quiz u ugostiteljskom objektu Gost&Ona. Velik broj prijavljen ekipa potvrdio je da pub kviz polako postaje omiljeno događanje mladih Ivanca i okolice.

klub_mladih_ivanec_1.jpg

klub_mladih_ivanec_2.jpg

klub_mladih_ivanec_3.jpg

klub_mladih_ivanec_4.jpg