Siječanj u Ludbregu u znaku 28. Međunarodne izložbe mladih vina Foto: VV arhiva / ilustracija

Siječanj u Ludbregu u znaku 28. Međunarodne izložbe mladih vina

Varaždinske vijesti | 9.1.2020. u 14:55h | Objavljeno u Društvo

Posljednjeg petka u siječnju u Ludbregu će biti otvorena 28. Međunarodna izložba mladih vina. Izložba će tradicionalno biti otvorena u hotelu "Crnković" u 17 sati.

Vinari mogu sudjelovati s bijelim, ružičastim i crnim vinima, proizvedenim od jedne ili mješavine sorata. Prema stupnju kvalitete, vina mogu biti stolna, kvalitetna i vrhunska. Proizvođači koji imaju vlastite etikete mogu ih staviti na boce, a ostali moraju rukom ispisane podatke nalijepiti na boce. Nakon sugestije ocjenjivačke komisije odlučeno je da svaki proizvođač mora deklarirati svoje vino (suho, polusuho, poluslatko ili slatko).

Uzorci će se prikupljati u subotu 11. siječnja od 12 do 20 sati i u nedjelju 12. siječnja od 10 do 20 sati u hotelu "Crnković". Uzorke će, prije otvaranja izložbe mladih vina, ocijeniti stručna komisija sastavljena od eminentnih stručnjaka i enologa. Svako ocijenjeno mlado vino dobiva odličje prema odluci komisije. Za vrijeme trajanja izložbe, sva vina moći će se degustirati.

Samoj izložbi vina već tradicionalno prethodit će i blagoslov grančica i proslava Vincekovog u nedjelju 19. siječnja u 12 sati kod kipa svetog Vinka, zaštitnika ludbreškog vinogorja.