SENJE I METEORI Otvoren natječaj za 31. recital suvremenog hrvatskog pjesništva

jm/vv | 7.8.2023. u 19:15h | Objavljeno u Društvo

Natječaj je otvoren do 31. kolovoza

Varaždinsko književno društvo ovih je dana raspisalo natječaj za 31. recital suvremenog hrvatskog pjesništva "Senje i meteori".

Na natječaju mogu sudjelovati autori iz zemlje i inozemstva, koji moraju poslati dosad neobjavljenu pjesmu na kajkavskom i hrvatskom standardnom jeziku. I teme i motivi su slobodni, a stručno povjerenstvo će odabrati i nagraditi najbolju pjesmu na kajkavskom, na standardu ali i pjesmu koja će prema njihovoj procjeni najbolje izraziti nadahnuće povijesnim nasljeđem ili sadašnjošću grada Varaždina. Natječaj je otvoren do 31. kolovoza, a najviše dvije lektorirane pjesme uz osobne podatke autori mogu poslati na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Osim što će dodijeliti plakete Prosudbeno povjerenstvo, kojeg čine predsjednica Ivana Skuhala Karasman te članovi Biserka Težački Kekić i Tugomir Orak, će među pristiglim radovima odabrati pjesme koje će biti objavljene u zborniku i javno izvedene na recitalu. Recital "Senje i meteori" bit će održan sredinom prosinca u čast Dana grad Varaždina.