Scifidelity Orchestra večeras u Čakovcu časti s koncertom "Petak Unplugged"

vv | 29.12.2023. u 12:35h | Objavljeno u Društvo

Scifidelity Orchestra večeras u kafiću Zrinski organizira koncert "Petak Unplugged" koji će početi u 21 sati, ako ste u blizini ne propustite jednistveni događaj.

Scifidelity Orchestra već dulje vrijeme nije strani pojam – iako ga mnogi još uvijek ne znaju izgovoriti. Rasplesana energija i neuobičajen zvuk uvijek čine nastup ove skupine glazbenika posebnim, a njihov stil nikako se ne može uniformirati, jer izvode sve od starinskog root bluesa, preko dixie-swinga pa do modernih obrada.

Sastav je osnovan 2011. godine s idejom skladanja i izvođenja originalne autorske glazbe, prvenstveno kao sredstvo izražavanja, ali i prenošenja pozitivne energije, pozitivnih emocija i veselja. Svoju karijeru započeli su na ulicama grada Zagreba, a u međuvremenu su odradili brojne nastupe diljem Hrvatske, Slovenije, Srbije, Italije, Njemačke, Austrije, što kroz ulični performans, a što u klubovima i na festivalima. 2017. godine sudjelovali su u finalu Supertalenta, a njihov album prvijenac Holiday Special nominiran je za Porin 2020.

Rado surađuju s mnogim umjetnicima na sceni, a aktualni sastav čine četiri brata Horvat, Stjepan Horvat (kontrabas), Filip Horvat (alto trombon), Benjamin Horvat (banjo), Ruben Horvat (tenor trombon) i David Mesarić (rifljača, bubanj).