Savjet mladih Varaždinske županije drugu godinu zaredom primjer dobre prakse Foto: Savjet mladih Varaždinske županije

Savjet mladih Varaždinske županije drugu godinu zaredom primjer dobre prakse

Varaždinske vijesti | 27.9.2019. u 13:09h | Objavljeno u Društvo

U organizaciji Udruge gradova RH, Grada Slavonskog Broda i Savjeta mladih Slavonskog Broda, od 20. do 22. rujna u Slavonskom Brodu održana je 4. Nacionalna konferencija savjeta mladih gdje je projekt Savjeta mladih Varaždinske županije "Mreža savjeta mladih Varaždinske županije" predstavljen kao primjer dobre prakse.

Nacionalna konferencija savjeta mladih održava se svake godine u drugom gradu u Republici Hrvatskoj s ciljem promocije savjeta mladih i jačanja njihove uloge u donošenju odluka i kreiranju lokalnih politika te, u konačnici, osnaživanju i izgradnji kapaciteta samih članova savjeta mladih.

U konkurenciji 22 pristigla prijedloga, projekt Savjeta mladih Varaždinske županije "Mreža savjeta mladih Varaždinske županije" uvršten je u pet najboljih primjera dobre prakse. Podsjećamo, "Mreža savjeta mladih Varaždinske županije" osmišljena je kao platforma za razmjenu prakse i kontinuirano informiranje savjeta mladih, zajedničku analizu prisutnih problema mladih te zagovaranje interesa mladih prema institucijama i tijelima vlasti, a uključuje sve savjete mladih jedinica lokalne samouprave u Varaždinskoj županiji.

Projekt je na Nacionalnoj konferenciji savjeta mladih predstavio predsjednik Savjeta mladih Varaždinske županije Lovro Lukavečki.

- Ovo je druga godina zaredom otkako vodim Savjet mladih Varaždinske županije da smo izabrani za primjer dobre prakse, što doista pokazuje da Savjet radi iznimno kvalitetno. Za nas je to veliko priznanje, ali svakako i velik motiv da nastavimo raditi na kreiranju javnih politika koje će mladima omogućiti kvalitetniji život - rekao je Lukavečki.

savjet_mladih_projekt_web_4.jpg

savjet_mladih_projekt_web_3.jpg

savjet_mladih_projekt_web_1.jpg

savjet_mladih_projekt_web_2.jpg