Satirički roman 'Pehgradske kronike' autora Predraga Daraboša oduševio publiku

V.V. | 8.10.2016. u 10:00h | Objavljeno u Društvo

Nedavno promovirani spomenik riječi Kaj u Kolodvorskoj ulici u Varaždinu bio je vinovnik još jednoga kulturnog događaja tijekom kojega su žitelji varaždinskoga 2. mjesnog odbora uživali u promociji satiričkog romana 'Pehgradske kronike' autora Predraga Daraboša. U jednosatnom su kulturno-scenskom događanju uz autora romana sudjelovali varaždinska glumica Marija Krpan čitajući izvatke iz romana, te profesor Aleksandar Vešić gitarom stvarajući glazbenu kulisu. Knjiga je iznimno aktualna i jasna politička satira o neobičnom gradu u kojem sve ide naopako.

Zbivanja u romanu smještena su u grad u kojem je sve krenulo u pogrešnom smjeru osim promašaja koji su česti i redoviti pa je svakodnevica stanovnika ispunjena nenadanim obratima, neugodnim iznenađenjima i nevjerojatnim pehom u svakom pothvatu. Korumpirani politički establishment na čelu s gradonačelnikom Štoosom pridonosi denormalizaciji odnosa u javnom životu i tek nekoliko izrazitih individualaca spašavaju grad od unutarnjeg rasapa i vanjskih invazija koje su brojne i raznolike.

Pehgradske kronike varaždinskog pisca Predraga Daraboša sjajan su roman prepun oporog cinizma, koji će zasigurno pobuditi znatiželju fiktivnoga grada čija atmosfera neodoljivo podsjeća na ovu našu, burlesknu i tragikomičnu. Zato je okupljena publika sinoć smijehom ali i s dozom gorčine interaktivno sudjelovala u ovoj sjajnoj promociji, prepoznavajući nevjerojatne sličnosti s aktualnim osobama iz javnoga i političkog života Varaždina, pa je s vremenom postajalo jasno tko su Boško i Bendži, tko Glista Volarić a tko nijema vijećnica Tuka...

Galerija slika