Šarolik kazališni program u danima pred nama – koncert i predstave za velike i male Foto: HNK Varaždin

Šarolik kazališni program u danima pred nama – koncert i predstave za velike i male

Varaždinske vijesti | 25.4.2023. u 16:40h | Objavljeno u Društvo

U četvrtak, 27. travnja na Veliku scenu HNK u Varaždinu dolazi Jimmy Stanić sa svojim pratećim bandom – The Boys.

Stjepan_Jimmy_Stanic_MK.jpg

Stjepan Jimmy Stanić koji se glazbom počeo baviti još u svojim dvadesetim godinama i dalje puni klubove i dvorane. Objavio je 10 albuma i mnoštvo singlova koji su obilježili desetljeća glazbe. Posljednji je studijski album pod naslovom ’91+’ objavio 2020. godine, a snimljen je uz pratnju orkestra Josipa Cvitanovića. Na albumu se našao izbor najpoznatijih pjesama koje još uvijek pjevuše sve generacije: ‘Kobila Suzy’, ‘Mimi’, ‘Prolazi sve’, ‘Dimnjačar’, ‘Jutro će promijeniti sve’ i druge. Prošle je godine objavio i live album ‘Prolazi sve’ te snimku koncerta održanog na Velesajmu.

Koncert počinje u 19,30 sati.

Malo atmosfere sa nedavnog Jimmyjevog koncerta povodom otvorenja Scene Rogoz, 3. veljače 2023.:

U petak, 28. travnja s početkom u 19,30 sati možete pogledati komediju BUBA U UHU u kojoj prvak drame HNK u Varaždinu i nacionalni prvak drame, Ljubomir Kerekeš, igra čak dvije uloge – i to potpuno različite.

HNKVZ_Buba_u_uhu70.jpg

"Naša Buba u uhu ismijava ljudsku glupost i otkriva koliko je sveprisutna i svakodnevna. Glupost je fenomen koji svakodnevno obrće svijet naopačke i vrti ga unazad. U predstavi se ta glupost razmnožava kao neka pošast po spavaćim i hotelskim sobama, u kancelarijama i korporacijama. U predstavi istražujemo krajnosti toga koliko čovjek može biti glup i smiješan u ljubavi, poroku, strasti ili ljubomori."

Više informacija: BUBA U UHU

U subotu, 29. travnja na Velikoj sceni igra predstava ENIGMATSKE VARIJACIJE Érica Emmanuela Schmitta, jednog od najistaknutijeg i najizvođenijeg suvremenog francuskog autora. Gotovo u žanru trilera, drama je puna brzih i neočekivanih obrata.

Skladatelj Edward Elgar rekao je za svoje “Enigmatske varijacije”, po kojima je dramski tekst dobio ime, da skrivaju jednu melodiju koju ne razumijemo, a sanjamo, koja je neuhvatljiva, prisutna i odsutna istovremeno. Upravo tako je i s ovim dramskim tekstom – on skriva emocije i teme koje nam se stalno čine jasnima, no u biti su neuhvatljive i svaki motiv skriva nešto drugo… Mislimo da smo nešto uhvatili, no ispred nas iskrsne trag neke druge priče koja je skrivena.

Na 18. Festivalu regionalnih kazališta Prolog predstava je glasovima publike proglašena najboljom predstavom u cjelini, a na međunarodnom Festivalu glumca ZAPLET 13 u Banjoj Luci osim što je glasovima publike odabran za najboljeg glumca večeri, Stojan Matavulj je odlukom žirija proglašen najboljim glumcem Festivala za ulogu Abela Znorka u predstavi ENIGMATSKE VARIJACIJE. Više informacija: ENIGMATSKE VARIJACIJE

I za kraj tjedna, kazališna poslastica za najmlađu publiku. Predstava KROKODIL MARKO prati glavnog junaka na putu oko svijeta u potrazi za savršenim domom. Koga će sve sresti, u kakvim situacijama će se naći te kako će njegova avantura završiti ne želimo otkriti. Možemo samo reći da je jako zabavno, raspjevano, razigrano i poučno! Zato vas pozivamo da svoje mališane povedete u kazalište u nedjelju, 30. travnja. Predstava počinje u 17 sati.

Najavni video: 

Više informacija: KROKODIL MARKO

Ulaznice su u prodaji na blagajni Kazališta ili putem online prodaje.

Radno vrijeme blagajne:
Od ponedjeljka do petka 10-12 i 18-19,30.
Subotom 10-12 i sat vremena prije početka programa.
Nedjeljom samo sat vremena prije početka programa.
Praznikom blagajna ne radi.

Kontakt:
telefon 042/200 250
email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.