Sanji Hajdin uručen međunarodni certifikat praktičara za rad s darovitima

J.Š./Varaždinske vijesti | 6.5.2021. u 10:00h | Objavljeno u Društvo

Otkako je varaždinski Dječji vrtić „Dječji svijet“ 2019. godine stekao status Europske točke izvrsnosti, u okviru Centra izvrsnosti Varaždinske županije, neprestano ulaže u napredak, inovacije i edukacije svojih djelatnika.

Upisavši studij na Sveučilištu Radboud iz Nizozemske i postavši dio mreže svjetskih stručnjaka za darovitost, djelatnica Sanja Hajdin stekla je dublji uvid u prepoznavanje, obrazovanje i savjetovanje darovite djece te potrebna znanja i vještine za praktičnu primjenu i provedbu najnovijih teorija s područja darovitosti. Nakon uspješno završenog studija, Sanji Hajdin uručen je međunarodni certifikat praktičara za rad s darovitima.

Certifikat dodjeljuje Sveučilište Radboud iz Nizozemske u suradnji s Europskim vijećem za darovite (ECHA), a čije je izvođenje RITHA programa prošle godine omogućeno zahvaljujući suradnji Sveučilišta Radboud i Varaždinske županije.

Dječji vrtić “Dječji svijet” i Sanja Hajdin ponosni su zbog kontinuiranog i redovitog ulaganja u cjeloživotno obrazovanje stručnog kadra, kao preduvjet kvalitetnog rada s djecom, što vrtić potvrđuje svojim mnogobrojnim aktivnostima i kvalitetom programa.

Program rada vrtića s potencijalno darovitom djecom jedan je od zapaženih, što je vrtić predstavio i na Smotri projekata iz područja Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo, kroz specifičnu metodu rada s djecom, ali i bivšim polaznicima, koje po uzoru na centre kreativnog razvoja nazivamo učenici-mentori.

- Dječji vrtić „Dječji svijet“ nastavit će s ulaganjem u programe i edukacije, kako bi i dalje svakom djetetu omogućio razvoj maksimalnih sposobnosti, pružio sigurno i poticajno okruženje, te razvijao partnerske odnose s obiteljima, zajednicom i partnerima iz Europe - poručuju iz vrtića.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci