Šahovski vikend: Šahovsko društvo Varaždin bez poraza, na PUŽ-u "rasturili" učenici OŠ Druškovec Foto: Ilustracija

Šahovski vikend: Šahovsko društvo Varaždin bez poraza, na PUŽ-u "rasturili" učenici OŠ Druškovec

VV | 29.10.2019. u 16:53h | Objavljeno u Društvo

Nakon posljednjeg kola ovogodišnje šahovske 3. B i 4. B lige Centar, Šahovsko društvo Varaždin prvak je treće B lige u kojoj nije doživio niti jedan poraz.
Drugo mjesto je zauzela ekipa ŠŠK Mladost, Varaždinske Toplice sa samo jednim porazom, dok je treće mjesto zauzela ekipa je ekipa ŠK Strahoninec.
Ovim plasmanom je ŠD Varaždin ostvario mogućnost ulaska u drugu ligu, do koje će ga odvesti pobjeda protiv ekipe ŠK PIK Vrbovec u susretima koji će se odigrati 17. i 24. studenoga. Ekipa ŠŠK Mladost ponovila je do sada najbolji uspjeh iz 2011. godine.
Rasplet u četvrtoj ligi je donio prvo mjesto ekipi ŠK Prelog koja je prvenstvo osvojila sa svih 9 pobjeda, drugo mjesto je osvojila ekipa ŠK Marof iz Novog Marofa. Te dvije ekipe su ostvarile plasman u treću ligu sljedeće sezone. Treće je mjesto osvojila ekipa ŠK Sloboda III, Mihovljan.
U Varaždinskim Toplicama u petak 25. listopada je drugi turnir PUŽ-a, pojedinačnog prvenstava učenika osnovnih škola Varaždinske županije na kojem je sudjelovalo 107 učenika.
U kategoriji nižih razreda pobjednik je Adrian Petrus OŠ Bisag ispred Maxa Poljana i Filipa Smuđa iz VI. OŠ Varaždin, a kod djevojčica je pobijedila Tara Rušec OŠ Druškovec ispred Mije Jurše OŠ Varaždinske Toplice i Emine Cerjan OŠ Druškovec.
U kategoriji viših razreda pobjednik je Pavlo Kovaček OŠ Druškovec, drugo mjesto je osvojio Matej Friščić OŠ Ivanec, a treće Sebastijan Vuk OŠ Martijanec, a kod djevojčica Jelena Inkret OŠ Druškovec, Friščić Laura OŠ Ivanec i Inkret Janja OŠ Druškovec.

Označeno u