Rudolf Gregorina iz Ivanca: "Krv sam darivao čak i u šumi, iz ruke u ruku" Foto: Luka Šalamun

Rudolf Gregorina iz Ivanca: "Krv sam darivao čak i u šumi, iz ruke u ruku"

| 30.10.2023. u 17:13h | Objavljeno u Društvo

Tijekom svog života Rudolf Gregorina iz Gradskog društva Crvenog križa Ivanec krv je dao 126 puta. Irena Matić iz GDCK-a Varaždin krv je dala 55 puta. Zajedno, istaknuli su, dijele taj poseban osjećaj kad znaju da su nekome pomogli.

Oni i još 24-ero višestrukih darivatelja krvi s područja Varaždinske županije primili su prigodne poklone 25. listopada na prijemu u Županijskoj palači, u povodu Nacionalnog dana darivatelja krvi.

>> FOTO Bez dobrovoljnih darivatelja krvi bili bi ugroženi životi mnogih pacijenata

Rudolf Gregorina (76) rodom je iz Varaždina, no u Ivancu, odakle mu je supruga, živi već 57 godina.

- Počeo sam u mladim danima. Radio sam u Svilani u Varaždinu i jednog dana doktorica nas je pozvala da darujemo krv, tako je počelo. Imao sam prekid od 10 godina kad nisam darivao krv, zbog bolesti i 10 teških operacija, a da sam davao i tih deset godina, bilo bi to puno više od ovih 126 davanja – rekao nam je gospodin Gregorina koji je nakon operacija krv nastavio davati četiri puta godišnje.

Prisjetio se i jednog posebnog davanja krvi.

O tome kako je u jednom hitnom slučaju krv donirao čak i u šumi te što je poručio mladima, ali i svim ostalim ljudima, pročitajte u novom broju tiskanog izdanja Varaždinskih vijesti...