"Rode" unatoč koroni se još jednom tradicionalno družile na hodnji Čevo-Grebengrad Foto: SJP Roda

"Rode" unatoč koroni se još jednom tradicionalno družile na hodnji Čevo-Grebengrad

VV | 28.6.2020. u 11:28h | Objavljeno u Društvo

Već godinama tradicionalna hodnja na relaciji Čevo – Grebengrad, održana je 27. lipnja unatoč pandemiji uzrokovanoj pojavom koronavirusom, naravno u skladu sa svim preporukama Stožera civilne zaštite.

Nositelj programa je Planinarsko društvo Grebengrad u suradnji s Udrugom Specijalne jedinice policije PU Varaždinske „Roda“. U 10 sati počelo je okupljanje sudionika ispred gostione „Brk“ u Podevčevu, nakon čega su prisutni krenuli planinarskom rutom za planinare, neplaninare, djecu, mladež i sve ostale zainteresirane koji gaje tradiciju zdravog življenja kroz boravak u prirodi. U planinarskom domu na Grebengradu za sve sudionike pripremljen je ručak.

Posjetitelji su imali priliku razmijeniti iskustava, razmišljanja, osobni doživljaj, ali i probuditi želju za još kvalitetnijim i zdravijim načinom života u ovo moderno doba, u doba pandemije uzrokovane pojavom korona virusom Covid-19, te osnažiti psihosocijalno stanje boravkom u prirodi.

Događaj je posvećen poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu s područja Grada Novog Marofa i poginulim pripadnicima SJP PU Varaždinske "RODA".

Rode_na_Čevu_1.jpg

Rode_na_Čevu_3.jpg