Robert Vugrin otvorio LiDRaNo, ovogodišnji domaćin osnovnoškolcima je Osnovna škola Vidovec

VV | 18.3.2021. u 16:56h | Objavljeno u Društvo

U prostorima Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu  održana je Županijska smotra LiDRaNo kojoj je domaćin za osnovne škole OŠ Vidovec, a za srednje škole Medicinska škola Varaždin. Nakon pozdravnih riječi ravnatelja Osnovne škole Vidovec Predraga Mašića, smotru je otvorio  zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin koji je u obraćanju prisutnima istaknuo važnost njegovanja i poštivanja hrvatskog jezika.

U vremenima kada se forsiraju nove tehnologije i kada se svijet jako brzo tehnološki razvija mi imamo učenike koji osjećaju potrebu i želju za nečim drugačijim, kreativnijim u izražajnom, jezičnom te dramskom smislu i tu Varaždinska  županija nikada nije oskudijevala s talentima. Županija već  dugi niz godina usklađuje interese i poduzima mnogobrojne mjere u svrhu ravnomjernog razvoja slobodnih aktivnosti u svim školama na svom području, a  financijski pomažemo i sudjelujemo u ostvarenju programa velikog broja slobodnih aktivnosti, natjecanja, susreta i smotri na županijskoj razini - rekao je zamjenik župana Vugrin te dodao kako Županija redovito nagrađuje najbolje učenike, učitelje i mentore.

- Upravo su uz sportaše učenici naši najbolji promotori jer postižu odlične rezultate, ali tih rezultata ne bi bilo bez njihovih mentora i učitelja i ja im se ovom prilikom zahvaljujem na njihovom trudu i angažmanu - zaključio je zamjenik župana.

Napomenimo, kako na županijskoj smotri LiDRaNO učenika osnovnih škola sudjeluje:

1. u kategoriji literarnih radova –   36 radova

2. samostalni novinarski radovi –23 rada

3. školskih listova –3 (oni su došli direktno na županijsku smotru)

4. u kategoriji radijski izraz –7 radijskih emisija

180321_lidrano_2_Medium.JPG

180321_lidrano_3_Medium.JPG

180321_lidrano_4_Medium.JPG