Rifovi revolucije i na platnu Kina Gaj, u subotu nakon filma i panel tribina

Varaždinske vijesti | 1.12.2023. u 17:44h | Objavljeno u Društvo

Film "Rifovi revolucije" od subote, 2. prosinca kreće u redovan kino program Kina Gaj, a nakon subotnje projekcije održat će se i panel rasprava s autorom i protagonistima filma.

"Rifovi revolucije" su pravi varaždinski film, nastao u kooprodukciji varaždinskih udruga Trash i Rebl film. Autor je poznati varaždinski profesor Jurica Hižak, jedan od pokretača Trash film festivala. I sve scene u filmu su snimane u Varaždinu i okolici, a i velika većina glumaca dolazi iz varaždinskog kraja.

FIlm_Riffs_of_Revolution_skrinovi_iz_filma_2.jpg

Film je rađen tri i pol godine, a radnja filma vrti se oko zlog dr. Zempa, vlasnika agencije za autorska prava koji vrši teror nad građanima. Pokret otpora okuplja se oko banda Razor Jet, posebice oko gitariste Raya Coduymixa, čije sviranje gitare daje posebne moći prosvjednicima. Preokret kreće kada Dr. Zemp i njegova sestra Niniva odluče pretvoriti Razor Jet u boy-band.

Riffs_of_Revolution_koncert_Razor_Jet_Jurica_Hizak_Tea_Lovekovic.jpg

Ovaj film je glazbeno akcijska komedija, a svoju festivalsku premijeru imao je u Ormožu, na Grosmann film festivalu. Igrao je dosad i u Vinkovcima (DORF festival), Beogradu (Dok'n'Ritam), a u Varaždinu je premijerno prikazan na Trash film festivalu u rujnu. Kino Gaj tada je bilo ispunjeno do posljednjeg mjesta.

rifovi_revolucije_01122023_1.jpg

Gdje god je film dosad prikazivan, doživio je vrlo pozitivne reakcije, pa je tako bilo i na zagrebačkoj premijeri filma, održanoj prošlog vikenda u Kinu SC, u najvećoj kino dvorani u Zagrebu.

Riffs_of_Revolution_Jurica_Hizak_i_redatelj_Kristijan_Milic.jpg

Projekcija u subotu počinje u 20 sati, a nakon filma će se održati i panel diskusija na temu "Kako su nastali Rifovi revolucije", na kojoj će autor Jurica Hižak i njegovi suradnici govoriti o tome kako je nastao ovaj film, uz vrlo skroman financijski iznos.

Rifovi revolucije igrat će u kinu Gaj do 10. prosinca.

FIlm_Riffs_of_Revolution_skrinovi_iz_filma_1.jpg

FIlm_Riffs_of_Revolution_skrinovi_iz_filma_1.1.jpg