Reformisti tradicionalno obilježavaju Svjetski dan darivatelja krvi Foto: NS Reformisti

Reformisti tradicionalno obilježavaju Svjetski dan darivatelja krvi

VV | 12.6.2020. u 15:00h | Objavljeno u Društvo

Svake godine 14. lipnja diljem svijeta obilježava se Svjetski dan darivatelja krvi s ciljem podizanja svijesti i senzibilizacije javnosti o važnosti krvi i krvnih pripravaka u liječenju bolesnika. Reformisti Gradske organizacije Varaždin tradicionalno povodom tog dana organiziraju darivanje krvi uz podršku kolega iz općinskih i gradskih organizacija diljem Županije.

Ovakve akcije i obilježavanje ovog važnog datuma u zdravstvu prilika je da se zahvali svim dobrovoljnim davateljima krvi na njihovom daru. Na ovaj način pomaže se u spašavanju milijuna života svake godine. Koliko je međusobna solidarnost i pomaganje bitno, svjedoči i kriza s kojom smo se susreli, a koja je uzrokovana virusom COVID-19.

- Reformisti će i dalje na ovaj način obilježavati Svjetski dan darivatelja krvi  i Dan dobrovoljnih darivatelja krvi koji se obilježava 25. listopada te pozivamo sve građane Varaždinske županije da se odazovu svim akcijama darivanja krvi jer se na taj način uključujemo u spašavanje života - naglasili su Reformisti Gradske organizacije Varaždin. Dobrovoljnom darivanju krvi pridružio se i v.d. predsjednik Gradske organizacije Varaždin i zamjenik župana Robert Vugrin.

Darivanje_krvi_2.jpg