FOTO Reformisti obilježili Dan vršnjačkog nasilja

Varaždinske vijesti | 23.2.2023. u 12:55h | Objavljeno u Društvo

U prepunoj dvorani hotela Varaždin održano je predavanje povodom Dana vršnjačkog nasilja u organizaciji Interesnog odbora mladih Reformista Varaždinske županije.

Dan vršnjačkog nasilja obilježava se posljednje srijede u veljači, a predavanje na temu „Simboličko nasilje i nejednakost šansi u obrazovanju kao preduvjet vršnjačkom nasilju“ održao je doc.dr.sc. Erik Brezovec.

Vršnjačko nasilje pojam je s kojim se svakodnevno susrećemo i koji nam se na prvi pogled čini vrlo jednostavnim. Vršnjačko nasilje ima mnogo oblika. Nasilje među vršnjacima ne mora biti nužno samo fizičko.

U današnjem, modernom svijetu postoje brojne situacije stresne za mlade kao što su zadirkivanje po raznim osnovama (stil oblačenja, socijalni status, fizički izgled, glazbeni ukus i slično) te nasilje putem društvenih mreža popularnih kod mladih osoba.

Upravo zato je važna osviještenost među mladima, ali i među roditeljima te obrazovnim djelatnicima. Prevencija vršnjačkog nasilja proizlazi iz koncepta uvažavanja različitosti među mladima.

Na samom početku prisutne je pozdravio povjerenik Interesnog odbora mladih Reformista Varaždinske županije i član međunarodne organizacije mladih demokrata Young democrats for Europe Luka Brezovec, a tribinu su podržale i saborska zastupnica i predsjednica Županijske organizacije Reformista Natalija Martinčević te dr. Mirjana Kolarek-Karakaš, vijećnica u Gradskom vijeću Grada Varaždina.

Galerija slika