Reformisti diljem Varaždinske županije obilježili Svjetski dan bolesnika Foto: Reformisti

Reformisti diljem Varaždinske županije obilježili Svjetski dan bolesnika

Varaždinske vijesti | 11.2.2020. u 18:14h | Objavljeno u Društvo

Županijska organizacija Reformista Varaždinske županije danas, 11. veljače, obilježila je Svjetski dan bolesnika kojeg je 1992. utemeljio Papa Ivan Pavao II kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme.

Reformisti su tako obišli i prigodno darivali Opću bolnicu Varaždin i njezine jedinice te pritom podsjetili kako se u Varaždinskoj županiji provode ulaganja u zdravstvo vrijedna više od 511 milijuna kuna.

Opću bolnicu Varaždin posjetili su Natalija Martinčević, predsjednica Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije, Robert Vugrin i Darko Detelj, potpredsjednici Gradske organizacije Varaždin i Vlasta Cindrić, županijska vijećnica. U OB Varaždin dočekali su ih ravnatelj Opće bolnice dr. Nenad Kudelić, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Anica Sekovanić i v.d. pročelnika službe za kirurške bolesti OB Varaždin dr. Marko Hlebar koji su zahvalili na odličnoj suradnji.

reformisti_dan_bolesnika_Varaždin.JPG

Službu za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof posjetili su i prigodnim poklonom darivali zamjenik župana Robert Vugrin, županijski vijećnici Mira Letić i Nenad Koščak te članovi predsjedništva Gradske organizacije Novi Marof. U Novom Marofu primila ih je dr. Tatjana Vnučec Jurkin, pročelnica službe sa suradnicima.

reformisti_dan_bolesnika__Novi_Marof.jpg

Najveće gradilište u Varaždinskoj županiji, Specijalnu bolnicu Varaždinske Toplice posjetili su Željko Bedeković, potpredsjednik Županijske organizacije Reformista i predsjednik Gradske organizacije Varaždinske Toplice, Silvio Hajduk, potpredsjednik Gradske organizacije Varaždinske Toplice, Krešimir Horvat, županijski vijećnik, Domagoj Dretar, predsjednik Općinske organizacije Kneginec Gornji, a Reformiste je dočekala pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo SB Varaždinske Toplice Marta Dretar.

Službu za plućne bolesti i TBC Klenovnik posjetili su Valerija Paljak, potpredsjednica Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije, Zlatko Koračević, županijski vijećnik i predsjednik Upravnog vijeća OB Varaždin i Roman Strelec, županijski vijećnik. Reformiste je u Klenovniku primio dr. Andrija Golub sa suradnicima.

reformisti_dan_bolesnika_Klenovnik.jpg

- U Varaždinskoj županiji provode se ukupno 19 EU projekata u zdravstvu vrijednih više od 511 milijuna kuna. U Opću bolnicu Varaždin od dolaska Reformista na vlast ulaže se preko 230 milijuna kuna. Za vrijeme sadašnjeg mandata župana Radimira Čačića izgrađen je najmoderniji objekt za palijativnu skrb u Novom Marofu vrijedan ukupno 51,5 milijun kuna. U Varaždinskim Toplicama u tijeku je energetska obnova Minerve, a uskoro se očekuje i izgradnja novog najmodernijeg spinalnog centra te energetska obnova skupa zgrada Specijalne bolnice. Projekti u Varaždinskim Toplicama vrijedni su 240 milijuna kuna. Bolnica u Klenovniku dio je velikih projekata koje provodi Varaždinska županija. U bolnicu u Klenovniku ulaže se preko 7,5 milijuna kuna - ističu Reformisti i dodaju da se, osim u izgradnju novih zgrada i obnova, ulaže i u Domove zdravlja i ljekarne, provode se projekti poboljšanja primarne zdravstvene zaštite te specijalističko usavršavanje doktora medicine u Domovima zdravlja.

- Namjera obilježavanja Svjetskog dana je da se sjetimo naših pacijenata i bolesnika koje smo prigodno darivali, a isto tako želim zahvaliti svima onima koji se nesebično brinu o našim bolesnicima, našim doktorima, medicinskim sestrama te brojnim drugim nezdravstvenim djelatnicima bez kojih skrb o pacijentima ne bi bila zadovoljavajuća. Varaždinska županija teži za stvaranjem kvalitetne zdravstvene zaštite što pokazuju velika ulaganja u sve ustanove na području zdravstva - rekla je Natalija Martinčević.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci