Recept uspješnih: pet stvari koje morate učiniti u ranojutarnjim satima Foto: Ilustracija

Recept uspješnih: pet stvari koje morate učiniti u ranojutarnjim satima

M.B./VV/N1 | 13.10.2015. u 20:46h | Objavljeno u Društvo

Rano ustajanje jedna je od glavnih karakteristika uspješnih ljudi. Margaret Thatcer budila se svako jutro u 5 sati, Robert Iger svakog jutra ustaje u 4 i 30. Ipak, rano ustajanje nije jedini preduvjet, koji morate ispuniti da biste bili uspješni.

Pet savjeta po receptu uspješnih ljudi:

1. Vježbajte
Većina ljudi koji vježbaju na dnevnoj bazi to čine ujutro. Bilo da odlaze u teretanu ili se rastežu uz jogu jutarnja aktivnost podiže razinu energije koja je potrebna za nastavak dana. Ako niste tip osobe koja voli vježbanje, ipak pokušajte ustati 15 minuta ranije nego obično i napraviti seriju sklekova i čučnjeva kako biste svoje tijelo pripremili za dnevne izazove.

2. Isplanirajte dan
Planiranje dnevnih aktivnosti pomoći će vam da svoj dan iskoristite do maksimuma te da ispunite sve zadane ciljeve. Jutarnji sati najbolji su za razvijanje dnevnog plana i tada ćete najbolje postaviti dnevne prioritete.

3. Pojedite zdrav doručak
Svima nam je poznat onaj osjećaj kada na prazan želudac popijemo kavu i brzo izjurimo na posao, ali jasno je da to nije nimalo zdrava navika. Da biste se kvalitetno pripremili za radni dan potrebno je uzeti vremena za zdrav doručak. No, osim što je doručak važan za zdravlje tijela važan je i za dobre odnose u obitelji. Dok jedete možete s ukućanima razmijeniti nekoliko riječi.

4. Vizualizirajte
Ujutro je dobro zamisliti unaprijed dan koji vas čeka. Fokusirajte se na uspjehe koji vas čekaju. Samo nekoliko minuta vizualizacije i meditacije će poboljšati vaše raspoloženje.

5. Uhvatite se rješavanja najtežih problema
Na vašoj listi obaveza uvijek postoje neke koje su vam manje poželjne od drugih. Upravo njih morate riješiti prve i ne odgađajte. Jutro je vrijeme kada imate najviše energije i zato je to pravo vrijeme da najteže stvari obavite brzo i bez greške, piše Forbes, a prenosi N1.

Označeno u