Izložba Alena Novoselca u galeriji Zlati Ajngel u petak Foto: Alen Novoselec

Izložba Alena Novoselca u galeriji Zlati Ajngel u petak

N.L./VV | 26.10.2016. u 13:11h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Alen Novoselec, varaždinski akademski kipar, u galeriji Zlati ajngel izložit će crteže koje je napravio dok je uživo slušao koncerte u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski tijekom prošle sezone. Izložba pod nazivom Realsuprematistički koncert bit će otvorena u 19 sati u petak 28. listopada.

Suprematistički princip je da se slikar u ime čistog osjećaja odriče pojavne predmetnosti, a što bi onda bio realsuprematizam, autor objašnjava u katalogu.

Realsuprematizam je nešto staro sto godina pomiješano s esencijom mog života, sa životom koji se dijeli između namirenja želuca i duha. Ona točka, linija zapravo između jina i janga, onaj prostor borbe između želuca i duha na koji mi je ukazao suprematizam ili koji se kroz njegov duh prvi put krhko opredmetio preda mnom u realsuprematističkoj akciji zabilježenoj realsuprematističkim fotografijama – objašnjava autor u predgovoru.

Ovo je njegova osma samostalna izložba, a dobitnik je više nagrada, autor četiri javne skulpture i realizator desetak performansi i akcija. Član je HDLU-a i PUNKT-a (pokret za unapređenje kulture). Živi i djeluje u Zagrebu.