Razne trave, masti, torbice sa šišmišima i još puno, puno zanimljivosti na „Halloweenu u atriju"

Varaždinske vijesti | 25.10.2019. u 19:45h | Objavljeno u Društvo

Nakon vrlo uspješne manifestacije koja se prošle godine održala prvi puta u atriju Županijske palače, Turistička zajednica Varaždinske županije i ove će godine organizirati „Halloween u atriju“ s još bogatijim i sadržajnijim programom. Prigodna manifestacija kojoj je glavni element buča započeti će 31. listopada od 18.00 sati u atriju Županijske palače. Program koji očekuje sugrađane predstavili su predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević i idejni začetnik manifestacije Kristijan Petrović Kiki.

- Prošlogodišnja manifestacija prošla je iznad naših očekivanja i upravo radi pozitivnih iskustava i izlagača i posjetitelja odlučili smo i ove godine organizirati „Halloween u atriju“. Nulta točka ove manifestacije je svakako buča, a predstaviti će se naši OPG-ovi, naše obrtnice i Udruge. Također, očekujemo i goste iz 15-tak zemalja iz cijelog svijeta od Slovenije do Singapura koji su odabrali upravo našu manifestaciju kao točku koju žele posjetiti – rekla je Martinčević i naglasila kako je Varaždinska županija jedina županija koja organizira ovu manifestaciju.

Zanimljiv i bogati program očekuje se 31. listopada, a svi posjetitelji moći će se zasladiti i prigodnim jelima i pićima poput jezive trpeze Halloween kolača, slastica s nezaobilaznim štruklima od buče, kuhanim bazginim vinom iz kotla, kuhanim jezivim punčom, pečenim jabukama i kestenima. U ponudi će biti crno pivo i Whychwood pivo koje će gostima ponuditi Medina škrinja.

O samom programu više je ispričao Kristijan Petrović Kiki, koji je napomenu da su za Halloween zaduženi Kelti, što znači da je star više od 2500 godina. U drugim zemljama Halloween je pandan za naš fašnik, a 31. listopad u keltskoj je povijesti obilježavao kraj stare i početak nove godine.

- Imati ćete priliku vidjeti proizvode travara, kušati posebno pivo, očekuje vas predavanje o vampirima Istočne i srednje Europe u režiji moje malenkosti koje će započeti u 19.30. Krunoslav Čolo i ove će se godine pojaviti u ulozi druida koji će predstaviti zapise na raznim pismenima, biti će tu razne trave, masti, torbice s šišmišima i još puno, puno zanimljivih artikala, a oko 20.30 sati goste očekuje i jedno iznenađenje – napomenuo je Petrović.

Svi građani pozvani su da se pridruže dobroj zabavi. Maskiranje je poželjno jer će se ove godine prvi puta birati naj maska, a najoriginalniji biti će nagrađeni vikendom u jednoj od prekrasnih Kuća za odmor s pričom.

Označeno u