Razgibajte se na 7. rekreacijskom pohodu po Ludbreškoj planinarskoj obilaznici Foto: PD Ludbreg

Razgibajte se na 7. rekreacijskom pohodu po Ludbreškoj planinarskoj obilaznici

I.D./Varaždinske vijesti | 2.1.2017. u 08:14h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Planinarsko društvo Ludbreg u petak 6. siječnja organizira 7. rekreacijski pohod po Ludbreškoj planinarskoj obilaznici.

Svi zainteresirani planinari, kao i građani te građanke koji vole duže šetnje prirodom, ljubitelji čistog zraka i prirodnih ljepota pozvani su da se pridruže članovima PD Ludbreg. Okupljanje je u 8 sati preko puta ludbreškog Svetišta Predragocjene Krvi Kristove, a polazak je točno u 9 sati. Duljina staze iznosi 23,5 km, a vrijeme obilaska 6-7 sati laganijim tempom. Staza prolazi pitomim predjelima, šumovitim područjima, ima ravnih dijelova i manjih brežuljaka te izdvojenih vinogradskih naselja. Ukoliko će biti zainteresiranih, organizirat će se i kraća varijanta pohoda od četiri sata hodanja. Nakon pohoda, organizirano je i druženje svih sudionika.

Iz PD Ludbreg napominju da je, ovisno o vremenskim prilikama, potrebno osigurati i osnovnu planinarsku opremu za planinarenje zimi - odgovarajuća obuća (čvrste cipele, gojzerice), topla odjeća, više majica, kapa, rukavice, štapovi za hodanje i druga potrebna planinarska oprema.

Radi organizacijskih potreba, članovi društva mole zainteresirane za najavu svog dolaska. Sve informacije i kontakti dostupni su na internetskoj stranici crtice-hrvatske.com/pd_ludbreg_susreti.php?broj=329.

- Ciljevi su kretanje, zdravlje, druženje, ali i lagano vraćanje u kondicijsku formu nakon božićnih i novogodišnih opuštanja, te upoznavanje Ludbrega i zaleđa - ističu iz PD Ludbreg.