Puhački orkestar grada Ludbrega Foto: Grad Ludbreg

Puhački orkestri iz Varaždina i Ludbrega uspješni na 33. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara

Varaždinske vijesti | 11.6.2019. u 16:27h | Objavljeno u Društvo

Grad Novi Vinodolski drugog vikenda u mjesecu lipnju tradicionalno je ugostio najuspješnije puhačke orkestre iz cijele Hrvatske koji su u okviru 33. Susreta hrvatskih puhačkih orkestara okupili više od 700 glazbenika.

Na Susretu je nastupilo pet orkestara u A i 11 orkestara u C kategoriji koncertnog programa koji su svoj nastup morali izboriti na županijskim smotrama. Među njima bio je i Puhački orkestar grada Ludbrega (C kategorija) te Gradski puhački orkestar Hrvatskih željeznica Varaždin (A kategorija).

Manifestacija je započela zajedničkim muziciranjem na Trgu Ivana Mažuranića nakon čega se preselila u Dom Kulture gdje je održan natjecateljski dio.

Gradski puhački orkestar Hrvatskih željeznica Varaždin osvojio je zlatnu plaketu, dok je Puhački orkestar grada Ludbrega osvojio srebrnu plaketu. GPO Hrvatskih željeznica Varaždin predstavio se, uz dirigenta Darka Navoja, skladbama Satoshi Yagisawa: Moses and Ramses, Tonći Ćićerić: Morlački ples, Gustav Holst: Prva suita u Es-duru, op. 28 te Chaconne - Intermezzo - March, a Puhački orkestar grada Ludbrega natjecao se pod dirigentskom palicom Marka Novaka izvodeći skladbe Johann Strauss ml.: Živio!, Robert W. Smith: Encanto i Nikica Kalogjera: Hrvatski biseri.

Natjecateljske nastupe vrednovalo je stručno povjerenstvo u sastavu Miro Saje, Vanja Lisjak i Ivan Josip Skender. U revijalnom programu susreta orkestri su se predstavili promenadnim koncertima u Crikvenici, Novom Vinodolskom i Selcu.