Pučko otvoreno učilište Varaždin poziva zainteresirane kreativce na 5. ciklus Akademije za poduzetništvo

MGA | 25.10.2022. u 13:55h | Objavljeno u Društvo

Pučko otvoreno učilište Varaždin danas je objavilo Javni poziv za prijavu na novi ciklus "Akademije za poduzetništvo". Edukacija je za polaznike besplatna jer je financira Grad Varaždin, a POU Varaždin provodi ga već petu godinu zaredom. Ravnateljica Učilišta Lana Velimirović Vukalović danas je u Gradskoj vijećnici govorila o važnosti ovog projekta zajedno sa zamjenikom gradonačelnika Miroslavom Markovićem.

Ove je godine Akademija usmjerena na kreativce svih vrsta tako da se mogu prijaviti poduzetnici i freelanceri sa šireg područja grada Varaždina koji djeluju u području kulturnih i kreativnih industrija, od marketinga, multimedije i gejminga do arhitekture, svih vrsta dizajna, umjetnosti, fotografije, filma, glazbe, medija, izdavaštva i slično.

- Nama je kao Gradu cilj i interes da što više naših sugrađana, koji već jesu zakoračili u poduzetništvo, dobiju dodatna znanja i vještine kako bi bili što bolji na tom tržištu, da uspiju u životu i stvore dodanu vrijednost znanjima koje će steći na ovoj Akamediji. Čestitam ravnateljici koja svake godine bira neke druge ciljane djelatnosti - rekao je Marković spomenuvši i projekt Centra kreativne industrije koji se planira izgraditi uz financijsku potporu u sklopu ITU mehanizma.

Grad ove godine Akamediju za poduzetništvo financira s ukupno 80.000 kuna.

Ravnateljica POU-a pozvala je sve zainteresirane iz područja kulture, umjetnosti i kreative da se jave na natječaj objavljen na web stranici www.azp.hr. Rok za prijavu je nedjelja, 13. studenog, do ponoći, a početak edukacije je u ponedjeljak 28. studenog.

- Organiziramo i naše godišnje događanje Unconference 5 - Kreativa u fokusu, sa zanimljivim predavačima kako bismo pokazali što sve postoji u svijetu kreative i kulture - najavila je Lana Velimirović Vukalović. Konferencija se održava u utorak, 15. studenog od 18 sati u Hotelu Turist. Zainteresirani se mogu prijaviti za sudjelovanje na događanju putem obrasca na linku https://azp.hr/unconference/

Akademija za poduzetništvo imat će devet modula i trajat će ukupno 155 sati, a mogu se prijaviti svi zainteresirani poduzetnici sa šireg područja Varaždina koji imaju barem dvije godine iskustva rada u svom području.

- U protekle četiri godine educirali smo oko 50 poduzetnika, među kojima je bilo početnika, ali i iskusnih ljudi. Dobili smo fantastičan feedback i najbolju moguću reklamu kroz usmenu predaju. Tijekom edukacije stvorila se prekrasna sinergija između polaznika, ali i predavača s polaznicima, i to ne samo poslovne suradnje, nego i privatne, i danas smo u kontaktu s njima. Želja nam je biti baza za sve varaždinske poduzetnike - istaknula je.