PŠ REMETINEC Prvoškolci prezentirali razredni projekt - kazališnu predstavu “U prometu”

J.Š./ Varaždinske vijesti | 28.6.2021. u 10:44h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U trećoj generaciji prvoškolaca u OŠ Novi Marof, PŠ Remetinec pod vodstvom razredne učiteljice Lidije Vukalović provodi se razredni projekt “U prometu”.

Bivše generacije prvoškolaca spomenuti projekt završavale su izvedbom istoimene kazališne predstave u Kulturnom centru “Ivan Rabuzin” u Novom Marofu na manifestaciji Razigranog djetinjstva u organizaciji Društva Naša djeca Novi Marof i na smotri 4D - Druženju dječjih dramskih družina u organizaciji Pučkoga otvorenog učilišta Novi Marof, a u ovoj nastavnoj godini, zbog epidemioloških mjera, projekt je završio izvedbom kazališne predstave u sklopu završne razredne priredbe za roditelje učenika 1. r. PŠ Remetinec održane 18. lipnja na otvorenom prostoru ispred PŠ Remetinec.

- Prvoškolci polaskom u školu postaju najmlađi i najranjiviji sudionici u prometu. Da bi se znali odgovorno ponašati u prometu, prihvaćati i primjenjivati zajednička pravila, objašnjavati važnost poštivanja prometnih pravila, prepoznavati situacije u kojima su njihova prava i prava drugih sudionika u prometu ugrožena i kako bi znali u takvim situacijama postupati te točno identificirati pravo koje je prekršeno, prekršitelja i žrtvu, projekt se realizira međupredmetnim i interdisciplinarnim sadržajima građanskoga odgoja i obrazovanja - kaže učiteljica Lidija Vukalović.

Nadalje objašnjava da u razredni odjel prvoškolaca na početku nastavne godine dolaze djelatnici MUP-a održati predavanje, a o ponašanju u prometu nadalje učenici uče i kroz druge predmete.

- Na satu hrvatskog jezika u sklopu medijske kulture te u sklopu dramsko-scenske grupe. Iz matematike proučavaju prostorne odnose, usvajaju geometrijske likove te samostalno istražuju geometrijske likove kao prometne znakove. Iz prirode i društva usvajaju pravila koja im omogućuju siguran put od kuće do škole - objašnjava sugovornica, dodajući da na kraju igrom stvaraju edukativnu kazališnu dramsko-scensku minijaturu