Prvašići I. OŠ Varaždin crtežima pokazali koliko su se zaželjeli proljeća

Varaždinske vijesti | 24.2.2021. u 18:33h | Objavljeno u Društvo

Opće je poznata stvar da su djeca najiskreniji ljudi, a to se posebno odnosi na đake prvake koji su od jeseni krenuli u osnovnu školu.

S obzirom na to da ih od početka školovanja prati epidemiološka situacija vezana uz koronavirus te da im je cijelo vrijeme onemogućeno uobičajeno dječje druženje kao i održavanje nastave, koja se u prvom polugodištu odvijala isprekidano, a ponegdje i online, osnovnoškolci su s početkom drugoga polugodišta ipak došli na svoje. Nastava se sada održava redovito i u učionicama, a ako situacija s koronom i dalje bude povoljna, za očekivati je da s početkom ožujka ponovo otpočnu sportske aktivnosti i treninzi u zatvorenim prostorima i dvoranama.

- A da su jedva dočekali dolazak ljepšega i toplijeg vremena dokazali su na satu likovne kulture prvašići varaždinske Prve osnovne škole, koji su s posebnim užitkom prionuli poslu i nacrtali svoje bicikle, kojima ovih dana kreću na vožnju po prirodi – napominje učiteljica 1 C razreda, poznata varaždinska rukometašica i rukometna trenerica Nevenka Đurak.

Pokazala je i nekoliko učeničkih radova na temu popularnoga varaždinskog prijevoznog sredstva - bicikla, kako ga vide njeni đaci prvaci.

prva_osnovna_crtezi_proljece_23022021_1.jpg

prva_osnovna_crtezi_proljece_23022021_2.jpg

prva_osnovna_crtezi_proljece_23022021_3.jpg

prva_osnovna_crtezi_proljece_23022021_4.jpg

prva_osnovna_crtezi_proljece_23022021_5.jpg