Prva samostalna izložba mladih slikarskih nada

LL | 13.9.2020. u 10:38h | Objavljeno u Društvo

U petak, 11.09.2020. otvorena je izložba mladih osmašica, Ive Jalšić iz Kućana Ludbreškog i Ive Osivnik iz Malog Bukovca. Izložba je sljed likovnih radionica koje tradicionalno održava Likovno udruženje Ludbreg. Autorice su se predstavile sa 18-tak radova, većinom rađeni tehnikom suhog pastela i akrilika. Izložbu je otvorio gradonačelnik Dubravko Bilić, a financira je grad Ludbreg.

Autorica Iva Jalšić rođena je 2006. godine i pohađa OŠ u Ludbregu. Od svoje jedanaeste godine uči slikarstvo preko interneta, a svoje ozbiljnije slikarsko iskustvo gradi kroz likovne radionie LUL-a koje je počela pohađati prošle godine. Ovo joj je prva samostalna izložba. Kod Ive Jalšić je vidljivo naglašen sibolistički izražaj na večini radova, tako da i samim nazivima slika prezentira mladelački način razmišljanja tinejđerice koje je tek na pragu opredjeljenja svog slikarskog rukopisa. Likovne radionice polazi tek drugu godinu, ističući se svojim talentom. Zamijećena je zbog načina odabira tematike koja svakako nije svakodnevna, gdje se svatko može pronaći u temi naglašenih tonova boja koje siboliziraju opuštenost, mladost i razigranost.
Iva Osivnik je rođena 2006.godine te pohađa OŠ Veliki Bukovec. Slikarstvo je zanima od mlađih dana, a likovne radionice LUL-a pohađa zadnje četiri godine. Najdraža joj je tehnika crtanja olovkom i crnom kemijskom. 2019. pohađala je Centar izvrsnosti iz likovne umjetnosti. Ovo je njena prva samostalna izložba. Iva Osivnik je kroz četiri godine pročistila svoj fokus stvaranja te odlučila stvarati u smjeru realizma koketirajući u nekim radovima s naivnim načinom slikarstva, ali ipak ostavljajući svoj potpis. Tematika joj je raznovrsna, ali u nizu radova se ističe toplina zalazaka sunca donoseći nam smjer promatranja života na osunčan i bolji način kao što svaka 14-godišnjakinja i može, ujedno nas podsjećajući na radost življenja i postojanja.

Galerija slika