Prva gimnazija među 10 u Hrvatskoj čiji su učenici dobili najbolje ocjene na maturi iz dva predmeta Foto: Ilustracija/Pixabay

Prva gimnazija među 10 u Hrvatskoj čiji su učenici dobili najbolje ocjene na maturi iz dva predmeta

IHR/Varaždinske vijesti | 8.2.2020. u 16:15h | Objavljeno u Društvo

Prva gimnazija Varaždin među 10 gimnazija je u Hrvatskoj čiji su učenici dobili najbolju ocjenu na državnoj maturi iz hrvatskog jezika.

Portal srednja.hr objavio je popis 10 gimnazija čiji su učenici dobili prosječno najvišu ocjenu na državnoj maturi iz hrvatskog jezika 2018. godine, temeljem objavljenih rezultata u bazi podataka Školski rudnik, dok za maturu 2019. godinu podaci još nisu dostupni.

Prema objavljenim podacima među 10 gimnazija u Hrvatskoj je Prva gimnazija Varaždin s prosječnom ocjenom iz hrvatskog jezika na državnoj maturi 3.78. Najbolji uspjeh ostvarili su učenici III. gimnazije u Splitu, čija je prosječna ocjena iz hrvatskog jezika 4,16.

Prva gimnazija Varaždin s prosjekom 3.45 našla se i među 10 gimnazija čiji su učenici dobili najbolju ocjenu na državnoj maturi iz matematike A, dok među 10 gimnazija čiji su učenici dobili najbolju ocjenu na maturi iz engleskog jezika nema niti jedne iz Varaždinske županije.