PROVJERILI SMO Kako se odvija nastava na varaždinskim fakultetima i Sveučilištu Sjever? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

PROVJERILI SMO Kako se odvija nastava na varaždinskim fakultetima i Sveučilištu Sjever?

IHR/Varaždinske vijesti | 12.1.2021. u 11:19h | Objavljeno u Društvo

- Zbog nepovoljne epidemiološke situacije i nakon božićno-novogodišnjih blagdana nastava na FOI-ju se izvodi isključivo na daljinu, odnosno donesena je odluka da se tzv. “model C „ produlji sve do kraja siječnja, kada će se situacija ponovo razmatrati. Temeljem novih mjera i preporuka donijet će se i nova odluka – rekla je prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, dekanica FOI-a.

I Geotehnički fakultet (GTF) u Varaždinu zbog nepovoljne epidemiološke situacije produljio je rad od kuće i nastavu na daljinu do 31. siječnja.

- To znači da će se cjelokupna nastava na sveučilišnom preddiplomskom, diplomskom i poslijediplomskom studiju Inženjerstva okoliša sve do kraja zimskog semestra izvoditi udaljenim putem. S obzirom na to da smo tehnički fakultet, izuzetno nam je bitno održavanje laboratorijskih i praktičnih vježbi te će se zbog toga one kao i cijelo proteklo vrijeme i dalje moći izvoditi u zgradi GTF-a, ali uz prethodni dogovor o načinu i vremenu njihovog izvođenja te u skladu s epidemiološkim mjerama. Terenska nastava se u cijelom ovom razdoblju nažalost nije moga izvoditi, ali se njezina nadoknada planira u ljetnom semestru. Održavanje ispita i kolokvija bit će organizirano pretežito udaljenim putem, ali i uz mogućnost njihovog izvođenja kontaktnim putem u zgradi GTF-a kada to bude nužno i u skladu s epidemiološkim mjerama - rekao je izv. prof. dr. sc. Hrvoje Meaški, dekan GTF-a te dodao kako se nadaju da će nastavu u ljetnom semestru, koja počinje 1. ožujka, započeti u klasičnom obliku i normalnim uvjetima.

I na Sveučilištu Sjever ostatak zimskog semestra aktualne akademske godine izvodi se na daljinu.

- Predavanja, vježbe i seminari, kao i ispitni rokovi održavat će se na daljinu, online putem prema rasporedu svakog studijskog programa zasebno. Ono što će se ipak morati održati u prostorima Sveučilišta Sjever jesu neophodne laboratorijske, umjetničke i kliničke vježbe, na koje će studenti dolaziti prema utvrđenom rasporedu, u manjim grupama i koje se nikako ne mogu izvesti online putem. Vježbe će se održavati uz strogo poštivanje epidemioloških mjera: obavezan razmak, nošenje zaštitne maske, dezinficiranje ruku, mjerenje temperature na ulazu u zgrade Sveučilišta Sjever te vođenje evidencije dolazaka i prisustva na vježbama - poručili su sa Sveučilišta Sjever.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci