Prošećite varaždinskim Starim gradom kroz virtualni vodič Foto: VV arhiva

Prošećite varaždinskim Starim gradom kroz virtualni vodič

Varaždinske vijesti | 1.4.2020. u 08:00h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Sada, kad su zbog nevolja s epidemijom koronavirusa izložbeni prostori Gradskog muzeja Varaždin radi sigurnosti svih nas zatvoreni i nije uputno izlaziti iz domova ako se ne mora, Gradski muzej poziva na virtualnu šetnju varaždinskom utvrdom Stari grad putem "Vodiča kroz Stalni postav Kulturno-povijesnog odjela Gradskog muzeja Varaždin", koji se može pronaći na službenim web stranicama muzeja gmv.hr.

Vodič kroz Stalni postav Kulturno-povijesnog odjela GMV-a

S obzirom na to da se od posljednje cjelovitije obnove utvrde Stari grad, provedene od 1983. do 1989. godine, mijenjala i koncepcija Stalnog postava Kulturno-povijesnog odjela GMV-a koji je u njoj smješten, tiskan je i novi vodič kroz stalni postav. Vodič je objavljen krajem 2018. godine, s uvrštenim pregledom povijesti utvrde i razvoja muzeoloških cjelina, opisima izložaka i nizom popratnih slikovnih priloga. Autorica stučne koncepcije je muzejska savjetnica u GMV-u Ljerka Šimunić, a u realizaciji je sudjelovalo i više suradnika.

Stalni postav Kulturno-povijesnog odjela GMV-a oduvijek je odredište brojnih posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva, a tradicionalno ga u Noći muzeja već godinama u samo nekoliko sati razgleda i po nekoliko tisuća ljudi.

- Ako vam je stalni postav već poprilično poznat, i znate "napamet" izgled izložbenih soba, svaki novi dolazak otkrit će sigurno i nešto novo. Prolistajte vodič i kroz virtualnu šetnju (ponovno) upoznajte stalni postav u Starom gradu; uostalom, lijepih i ugodnih doživljaja nije nikad previše - pozivaju iz GMV-a.

- Nadamo se skorom susretu u Muzeju, a do tada - ostanite doma, i pratite nas na našim web stranicama i Facebooku - poručili su iz GMV-a.