Promocija monografije "Varaždin su ljudi" povodom Dana Grada Foto: Krešimir Đurić/ilustracija

Promocija monografije "Varaždin su ljudi" povodom Dana Grada

vv | 5.12.2022. u 17:10h | Objavljeno u Društvo

U četvrtak 8. prosinca u 11 sati u salonu Gradske vijećnice Grada Varaždina bit će promovirana monografija "Varaždin su ljudi" povodom Dana Grada Varaždina, blagdana svetog Nikole. Riječ je o jedinstvenoj interaktivnoj knjizi koja se izdaje povodom 500. rođendana Gradske vijećnice Grada Varaždina i koja je svojim raznovrsnim sadržajem prilagođena svim generacijama pa se očekuje da će je zavoljeti i djeca i odrasli.

"Varaždin su ljudi" djelo je na 180 stranica, s kratkim i efektnim tekstovima autora, svih srcem i životom vezanih za Varaždin što knjizi daje poseban duh i još veću vrijednost, s blistavim fotografijama Andreja Švogera i nadahnutim i čudesnim umjetničkim ilustracijama Danila Dučka.

monografija_Varazdin_su_ljudi.JPG

Na predstavljanju monografije govorit će zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, dr. sc. Vesna Haluga, idejna začetnica i članica uredništva monografije te Petra Somek, glavna urednica monografije, direktorica nakladničke kuće Meridijani.

Kako se ističe u najavi izlaska tog izuzetnog sveobuhvatnog djela o gradu Varaždinu:  ova „knjiga  21. stoljeća“, otvara sasvim nove horizonte među do sada izdanim naslovima o Varaždinu, ali i drugim gradovima i to ne samo u Hrvatskoj.

Veselo, razigrano i šareno djelo koje vrvi  iznenađenjima, posebno u svojih osam raskošnih, umetnutih priloga. U njima su: kuverta s razglednicom, 3D maketa varaždinske gradske vijećnice koju ćete sami izraditi, recept za čuveni Varaždinski klipič, vježbenica za mlade, QR kodovi koji vas vode na web-stranice varaždinskih muzeja i na YouTube kanale s nezaboravnim pjesmama o Varaždinu...Knjiga je istodobno i ozbiljna, stručna i prepuna zanimljivih i jako, jako dobro provjerenih podataka. I naravno, dvojezična je: na hrvatskom i engleskom jeziku!