PROMETNA UČILICA Na državnom natjecanju brojni Topličanci, najuspješniji Teo Gluhak Foto: Foto: Sanja Habek

PROMETNA UČILICA Na državnom natjecanju brojni Topličanci, najuspješniji Teo Gluhak

VV | 19.2.2023. u 14:00h | Objavljeno u Društvo

Ove školske godine održano je 14. Državno natjecanje u poznavanju prometnih propisa "Prometna Učilica" na kojem je sudjelovalo čak 46 učenika OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića, Varaždinske Toplice od trećeg do šestog razreda.

Državno natjecanje organiziralo je Ministarstvo unutarnjih poslova u okviru edukativno preventivnih programa i s ciljem poboljšanja ukupnog stanja prometne sigurnosti te smanjenja broja stradalih djece i mladih u prometu.

- Ponosni smo što se među sudionicima ovogodišnjeg natjecanja istaknuo učenik Teo Gluhak, učenik 5. b razreda topličke škole. Teo je u ukupnom poretku zauzeo 28. mjesto te za svoj rad i rezultat ostvaren na Državnom natjecanju dobio pohvalnicu. Njegov je mentor, učitelj Tehničke kulture Stanko Medvedec, za 13. mjesto u ukupnom poretku dobitnik plakete "Prijatelj djece u prometu“. Pohvalnicu je dobila i škola za 29. mjesto u ukupnom poretku, a preuzela ju je ravnateljica topličke škole Goranka Štefanić. Veseli nas što je naša škola uključena u edukaciju o prometu i natjecanje te time doprinosi promicanju prometne kulture i poželjnom ponašanju u prometu - poručili su iz topličke škole.