Proljetno uređenje Varaždina simbolično obilježeno postavljanjem prvih cvjetnih košarica na Korzu

| 18.5.2020. u 14:05h | Objavljeno u Društvo

- Ovo je simboličan početak, ali i završetak prvog proljetnog uređenja grada. Nakon izlaska iz izolacije, mnogi su se građani iznenadili kad su vidjeli da su cijelo ovo vrijeme radnici Parkova uređivali grad, a košarice su samo završni dio tog prvog proljetnog uređenja. Slijedi uređenje i ostalih dijelova grada i daljnje uređenje dječjih igrališta. Sljedećih mjesec dana kompletirat ćemo ono što se odnosi na proljetnu i ljetnu sezonu - rekao je gradonačelnik Čehok prilikom postavljanja prve proljetne cvjetne košarice na varaždinskom Korzu.

- Krenuli smo sa sadnjom gredica po cijelome gradu nakon prvog dijela koji se odnosio na orezivanje stabala i rušenje opasnog drveća. Sada krećemo s ljetnim dijelom uređenja i ove će se cvjetne košarice održavati i dohranjivati narednih šest mjeseci. Trudimo se kao gradsko poduzeće da grad lijepo izgleda i za to dobivamo brojne pohvale - rekao je Alen Runac, direktor Parkova.

Dodao je da se u gradu svake godine postavi isti broj košarica, na ista mjesta, a cijena se po košarici nije godinama mijenja.

- Cijena uključuje i svakodnevno održavanje cvjetnih košarica tijekom šest mjeseci i smatram da je to realna cijena - ističe Runac.

Galerija slika