PROJEKT PADOVEC Od predavanja, baleta i koncerata do festivala gitarista

Igor Čolaković | 15.6.2023. u 20:00h | Objavljeno u Društvo

Atraktivni dio ovogodišnjeg Festivala varaždinskih dvorišta bit će i program posvećen zaslužnom Varaždincu Ivanu Padovcu, skladatelju, glazbeniku i graditelju instrumenata, koji će ove godine biti upriličen u dvorištu varaždinske Glazbene škole.

-Padovec je sigurno jedinstvena osobnost hrvatske glazbe 19. stoljeća, stoga kroz već drugi Projekt Padovec želimo proširiti znanje o tom zaslužnom Varaždincu i učiniti ga prepoznatljivim i izvan stručne javnosti - naglasila je Jasna Jakovljević, koja je osmislila ovaj varaždinski kulturni projekt.

>> Otkrijte što Vas sve čeka u čak šesnaest ljupkih varaždinskih dvorišta

Program posvećen Ivanu Padovcu počet će u subotu, 17. lipnja, u 10 sati, kada će u dvorištu Glazbene škole biti izvedeni fragmenti iz Padovčevog života, uz predavanje prof. Morena Vincekovića, a bit će nastavljen koncertom profesora gitare varaždinske Glazbene škole. Toga će dana, u 18 sati, koncert održati i sopranistica Ivana Lazar te gitarist Ištvan Römer, a od 20 sati nastupit će - Sax in the City.

Nedjeljni program počet će u 10 sati Drugim festivalom gitarista - učenika Glazbene škole i njihovih gostiju, od 11 sati i 30 minuta na programu će biti praizvedena baletna koreografija na temu Padovca u izvedbi plesača klasičnog baleta Vida Vugrinca, a u 12 sati će nastupiti sopranistica Lucija Spevec i gitarist Igor Matavulj, sa skladbama Ivana Padovca. Na istoj pozornici u 20 sati koncert će održati Varaždinski komorni orkestar s učenicima Glazbene škole u Varaždinu.