Projekt 6. OŠ Varaždin "Zdravi tjedan" završio u finalu najboljih EU projekata

VV | 11.5.2022. u 16:29h | Objavljeno u Društvo

Prema pozivu koji je VI. osnovna škola dobila od Ministarstva znanosti i obrazovanja, u studenome 2021. poslana je projektna prijava u sklopu projekta o promicanju zdravog načina života i prevencije raka pod nazivom 2021 EU Health Award on Cancer Prevention.

Prijavljen je projekt Zdravi tjedan koji je, prema mišljenju stručnog žirija za odabir najboljih projektnih prijedloga, odabran kao shortlisted, tj. ušao je u uži krug za osvajanje vrijednih nagrada. Iako nismo osvojili prva tri mjesta, ponosni smo biti među 6 najboljih projekata na području Europske Unije uz vrlo jaku konkurenciju i drago nam je da je ovaj kvalitetan dugogogdišnji projekt prepoznat na internacionalnoj razini. Ovaj plasman omogućio nam je financijsku nagradu za ostvarene rezultate te pripadajući certifikat.

S provedbom projekta započeli smo 2013. i svake godine trudimo se podići ga na višu razinu osmišljavanjem novih aktivnosti, dodatnim edukacijama te uključivanjem sve većeg broja učenika i učitelja u provedbu projekta.

Projektom „Zdravi tjedan“ imamo namjeru objediniti sve pojedinačne napore s jednostavnim ciljem: potaknuti učenike VI. osnovne škole Varaždin na samostalnu pripravu zdravih obroka i svakodnevno vježbanje te samostalnost u obavljanju kućanskih poslova.

Ulaskom u finale projekta 2021 EU Health Award on Cancer Prevention, prepoznati su ciljevi i prave vrijednosti koje naša škola promiče kroz mnogobrojne projektne aktivnosti na školskoj i europskoj razini. Ceremonija proglašenja pobjednika održala se virtualno 4. svibnja 2022. u jutarnjim satima na EU Health Policy platformi.

Više o našem projektu te iznimno važnom priznanju možete više pogledati na stranici :

https://ec.europa.eu/health/system/files/2022-04/award_booklet2021.pdf