Profesor kojem su učenici oblijepili auto papirićima: "Imao sam sreću i privilegiju biti im razrednik"

M.P./Varaždinske vijesti | 1.6.2018. u 13:34h | Objavljeno u Društvo

Miljenku Talanu, profesoru informatike na Elektrostrojarskoj školi u Varaždini, njegovi su maturanti nedavno priredili pravo iznenađenje.

Naime, po završetku maturalne večere na kojoj je Talan sudjelovao kao njihov razrednik i "after partyja", učenici su usred noći nakratko "nestali" i cijeli mu auto oblijepili s nekoliko desetaka samoljepljivih papirića. Na njima su, na Talanovo veliko oduševljenje, ispisali kratke poruke kojima su iskazali sreću što im je upravo on bio razrednik tijekom njihova srednjoškolskog obrazovanja.

- Kada sam odlazio i išao do automobila, pritajeno su me pratili jer ih je zanimalo kako ću reagirati. Bio sam jako iznenađen i oduševljen, jako su me dirnuli svojim postupkom i bilo je divno čitati sve te poruke. Jedini način na koji sam im mogao zahvaliti na njihovoj gesti bilo je, ocijenio sam, da ih odmah ne skidam već da se s njima vozim nekoliko dana. To sam i učinio i zatim ih uredno sakupio, ponovno skupa zalijepio i pospremio za uspomenu - ispričao nam je Talan o nesvakidašnjoj gesti učenika 4. G razreda Elektrostrojarske škole Varaždin – smjera medijski tehničar.

Bili su mu, kaže, prva generacija učenika kojoj je bio razrednik i osim po prvome razredništvu, svakako će ih pamtiti i po ovoj lijepoj gesti.

- Teško mogu izdvojiti poruku koja me se posebno dojmila jer su sve bile predivne, no jedna od poruka je bila da sam im prirastao srcu. Ja sam njima slično rekao na zadnjem satu. Moram naglasiti, u ovoj priči ja zapravo nisam nimalo bitan, važni su oni, a ja mogu biti ponosan što sam imao sreću i privilegiju biti im razrednik. Ja nisam apsolutno ništa posebno radio, čak ni neke posebne stvari po kojima bih se isticao, i još se i sada pitam čime sam zaslužio ovo iznenađenje. Oni su nevjerojatni, divni i kreativni mladi ljudi, svatko od njih je poseban, a zajedno su bili još bolji. Uistinu su me dirnuli i svakako im želim sreću u budućnosti - rekao je Talan.

Galerija slika