Produžene prijave na 23. Školu medijske kulture

J.Š./Varaždinske vijesti | 15.6.2021. u 16:09h | Objavljeno u Društvo

Zbog velikog interesa i upita prijave na 23. Školu medijske kulture produžene su do 1. srpnja

Zbog velikog interesa i upita prijave na 23. Školu medijske kulture produžene su do 1. srpnja, stoga organizatori predstavljaju sve radionice i seminarska predavanja koja vas očekuju ovog ljeta u Varaždinu.

Desetodnevni plan Škole, a koja će trajati od 18. do 28. kolovoza, obuhvaća predavanja, metodičke radionice, videoradionice, večernje projekcije filmova i jutarnje skupne rasprave o filmu. Takav raspored i pristup čine Školu idealnim mjestom dogradnje, usavršavanja, ali i prvog susreta sa svijetom filma, fotografije, radija i medija.

- Danas vam predstavljamo radionicu dramske pedagogije koju vodi Marija Šorša, dramska pedagoginja, glumica i kostimografkinja koja surađuje na filmovima, serijama i dječjim emisijama kao glumački pedagog i asistent za djecu, a koja je pohađala brojne seminare i radionice plesa, kreativnog pisanja i odgojnog kazališta - kažu organizatori.

Marija će vam predstaviti sve potrebno za vođenje dramske grupe, naučit ćete osmisliti rad dramske grupe te na kraju procesa doći do završnog produkta.

Iako se dramsko stvaralaštvo u školama često povezuje s pripremom prigodnih nastupa ili odlaskom na LIDRANO, vođenje grupe je, naglašava Marija, puno više od toga.

Kroz rad kvalitetan dramsko-pedagoški rad polaznici razvijaju maštu, komunikacijske i izvedbene vještine te kako surađivati u paru ili grupi. Ono što je bitno je proces, a predstava je tek završni produkt čija će kvaliteta velikim dijelom ovisiti o kvaliteti tog procesa. Djeca i mladi kroz dramsko stvaralaštvo, osim već spomenutih, stječu vještine korisne za život.

- Kroz ovu radionicu naučit ćete osnove dramske pedagogije, brojne dramske igre, vježbe i tehnike koje uz dramsko-stvaralački rad, možete koristiti i u nastavi. Naučit ćete puno o dramskoj pedagogiji, a vjerojatno ćete naučiti nešto novo i o sebi te pomaknuti vlastite granice! Uskoro vas očekuje predstavljanje svih ostalih radionica i predavanja pa pratite Školu medijske kulture na društvenim mrežama i službenoj stranici - pozivaju organizatori.