Prije osam godina u Varaždinu poginuo rock kritičar Darko Glavan Foto: Krešimir Đurić

Prije osam godina u Varaždinu poginuo rock kritičar Darko Glavan

| 13.7.2017. u 13:17h | Objavljeno u Društvo

Prije osam godina, 12. srpnja, na rock kritičara Darka Glavana, dok je hodao županijskom cestom između Varaždina i Turčina, nakon koncerta Carlosa Santane na stadionu Varteksa u sklopu Radar festivala, naletio je osobni automobil te je poginuo.

Glavanovo tijelo pronađeno je uz cestu, a na mjestu nesreće nije bilo tragova kočenja, već samo dijelovi stakla i plastike. Kasnije je policija utvrdila da je za nesreću odgovoran fotograf Mario Novak, koji je na Radar festivalu bio službeno, a nakon što je udario u Glavana u Zagrebačkoj ulici kod Plitvičkog mosta, pobjegao je s mjesta nesreće i skrivao se u obiteljskoj vikendici u Ludbreškim Vinogradima, odakle je na Facebook stavljao slike sa Santanina koncerta.

Kako je prenio portal Vijesti.rtl, Novak se ispočetka branio šutnjom, a kasnije je rekao da Glavana nije vidio i da je Glavan već bio mrtav pa mu nije mogao pomoći. Varaždinsko Općinsko državno odvjetništvo podnijelo je tada protiv njega optužni prijedlog u kojem se teretio da je izazvao nesreću sa smrtnom posljedicom. Kao uzrok nesreće navedena je – neprilagođena brzina.

Poznati ludbreški fotograf nedugo se nakon toga bacio pod putnički vlak u Sigetcu Ludbreškom, nadomak Ludbrega, a kao glavni razlog tog čina navode se financijski problemi.