Prijavite svoje dijete na besplatnu radionicu mentalne aritmetike u Varaždinu i Novom Marofu

Varaždinske vijesti | 20.1.2023. u 08:49h | Objavljeno u Društvo

S osnovama mentalne aritmetike "Aloha" djeca će se moći upoznati na besplatnim radionicama u Varaždinu i Novom Marofu.

"Aloha" je trening za mozak koji djeci omogućuje da budu bolji u računanju, ali koji razvija i njihovu koncentraciju te pamćenje.

- Aloha je program zasnovan na abakusu koji potiče razvoj mozga na način da stimulira obje njegove polutke i pridonosi njihovu ožičavanju te povećanju dugoročne i kratkoročne memorije. Vježbe su djeci zabavne, a uspješno rješavanje zadataka potiče ih da idu naprijed. Dobro baratanje matematikom izvrsna im je polazišna točka za mnoge predmete te područja ljudskog djelovanja - kazala je stručnjakinja za neuroedukaciju dr. sc. Branka Novosel, osnivačica Otvorenog učilišta Littera koja je Alohu donijela u Hrvatsku.

Budući da je kod djece uz kognitivnu inteligenciju (IQ) nužno razvijati i onu emocionalnu (EQ), djeca će se upoznati i s mindfulnessom, treningom svjesne pažnje. Njime se jačaju samodisciplina, ustrajnost i fokus, a smanjuje razina stresa. To djeci pomažu u nošenju s izazovima u svakodnevici, posebice onima u digitalnom okruženju.

U subotu 21. siječnja u 10 sati radionica će se održati u Školi stranih jezika Žiger u Varaždinu, a u petak 27. siječnja u 17.30 u Pučkom otvorenom učilištu u Novom Marofu. Radionice su namijenjene djeci u dobi od 4 do 13 godina.

Na besplatnu radionicu djecu je moguće prijaviti putem poveznice: https://aloha.hr/prijavi-se/